Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Feng Shui az étkezőben és a nappaliban

Feng Shui az étkezőben és a nappaliban

A Feng Shui jelentése szél és víz, annyit jelent, hogy az élet, a körülöttünk lévő környezet harmóniában áll velünk. A lakberendezésben fontos, hogy úgy rendezzük be a lakást, hogy a csi, azaz az energia szabadon áramolhasson.

Feng Shui az étkezőben:
Ha lehetséges, az étkező ne legyen egyben a konyhával. A jó étkezés alapeleme, hogy ne a mosogatnivalók és az edények között étkezzünk. Ha mégse megoldható, akkor ügyelni kell arra, hogy a helyiség nyugodtabb legyen. Az étkezőnek nem szabad túl közel esnie a bejárathoz, mert a betérő vendégeket tudat alatt arra irányítjuk, hogy kötelező enniük valamit.

Bútorok:
Nyitott, tágas térség kell a bútorokhoz. Ez a bőség érzetét kelti. Túl nagy berendezés megakadályozza azt, hogy a pozitív csi kitöltse a helyiséget, viszont a negatív csit maradásra bírja. A bútoroknál fő a természetesség, ajánlott kerülni a fémet.

Asztal:
Az asztal a legfontosabb dolog az étkezőben. Az ajtóval háttal lévő szék tilos, mivel a váratlan belépő meglepheti a széken ülő embert. A negatív hatást mérsékelhetjük, ha egy tükröt szerelünk fel a helyiségben. A falnak támasztott, ajtónak szembe álló szék a legoptimálisabb, mert az az úgynevezett asztalfő helye. Az asztal formája fontos információkat árul el. Például, hogy milyen a hangulat az ebédlőben. A kerek asztalnál könnyű beszélgetni, mindenkire ráláthatunk. A négyszögletes asztal kényelmesebb, nagyobb teret enged, viszont nem tudunk mindenkivel beszélgetni.

Feng Shui a nappaliban:
A lekerített sarkú asztalok, szőnyegek a legoptimálisabbak. A kerekített részek a pénzt szimbolizálják, másrészt az éles szögek, amiket sának neveznek „mérgezett nyilaknak” hívják, mert negatív energiát tartalmaznak. Ezt az energiát blokkolhatjuk, ha a szögletek elé teszünk valamit, például egy szobanövényt. A TV váljon eggyé a környezetté, legyen semleges, ne az legyen a fő motívum a nappaliban.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás