Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Feng shui – Az öt elem belső és külső térbeni elhelyezése

Feng shui – Az öt elem belső és külső térbeni elhelyezése

Víz:
Belső terekben: friss víz, akvárium, szobai szökőkút, üvegből készült tárgyak, fekete tárgyak, fekete textíliák, szabálytalan alakú tárgyak.
Külső terekben: a víz-energiát a legerőteljesebben természetesen a víz segítségével fokozhatjuk, például kis tavacska, csörgedező patak, szökőkút vagy madáritató formájában – de választhatunk szabálytalan formájú üvegtárgyakat is. A növények közül a fodros levelűek vagy a szabálytalanul növekvők az ideálisak, például a vízinövények.

Fa:
Belső terekben: növények, fából készült tárgyak, papír, magas, vékony, zöld színű tárgyak.
Külső terekben: a fák mindenekelőtt karcsú, oszlopszerűen magasba törő növényekkel vagy tárgyakkal erősíthetjük. A növények közül szóba jöhet a boróka, a tiszafa, az ökörfarkkóró, a tárgyak közül pedig a legideálisabbak az oszlopok vagy karcsú figurák. A zöld szín tovább fokozza a hatást.

Tűz:
Belső terekben: nyitott kandalló, vörös vagy/és hegyes tárgyak.
Külső terekben: a tüzet felfelé csúcsban végződő növények vagy tárgyak szimbolizálják. De használhatunk hegyes levelű vagy tüskés növényeket is. A tűz elemét fokozhatjuk rózsák, borbolya, lucfenyő, illetve kerti lámpások segítségével. A szabadban álló kandalló vagy grillező, valamint a vörös szín úgyszintén a tűzre utal.

Föld:
Belső terekben: barna, széles, lapos tárgyak gipszből, porcelánból, agyagból, kerámiából, vagy természetes szövetek.
Külső terekben: a föld energiájának tipikus megjelenítői a nagyobb felületeket beborító kúszónövények, mint például a seprűvirág, a ternye, a kúszóboróka, valamint a lapos, széles gipsz-, porcelán-, agyag-, vagy kerámiatárgyak.

Fém:
Belső terekben: kerek vagy ovális fémtárgyak
Külső terekben: a fém energiáját a kerek, golyóbisszerű dolgok testesítik meg, ezért a kerekre metszett bukszus vagy a fátyolvirág, illetve a kerek, ovális figurák vagy hasonló dolgok erősíthetik

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás