Kezdőlap / Terhesség / Fiú vagy lány?

Fiú vagy lány?

A gyerekvállalás az egyik legcsodálatosabb élmény egy pár, de az egyes ember életében is. A felelős szülők manapság alapos tervezés után vágnak neki és így sokkal tudatosabban is készülnek rá, és talán emiatt még fokozottabb az érzelmi vonulata számukra.
A legelső kérdés mindig az, hogy fiút vagy lányt szeretnénk inkább, amire a válasz mindig az hogy mindegy csak egészséges legyen. De ha bevalljuk magunknak, akkor bizony nem mindegy. Mindenkinek van vágya, hogy igen és egy kislányt szeretnék jobban, vagy éppen egy fiút. Jómagam kétgyermekes szülő vagyok egy kisfiú és egy kislány büszke édesapja, és tagadhatatlanul más a két gyermek nemcsak személyiségük, hanem a nemükből adódó látásmód gondolkodás és viselkedés miatt is, így természetes számomra, sőt teljességgel érthető ha valaki inkább kislányt vagy éppen kisfiút szeretne.
Mennyire lehet befolyásolni a gyermek nemét? Sokféle módszerről lehet olvasni hallani, de én azt szeretném megosztani, ami nekünk bevált.
Első gyermekünk tervezésekor nem volt eldöntve a nem, csak szerettünk volna egy közös gyermeket. 4 hónapnyi próbálkozás után se sikerült, ezért mindketten kezdtünk kicsit stresszesen állni a kérdéshez és a véletlenszerűség helyett a naptármódszer alkalmazásával a peteérés napjára igyekeztünk időzíteni a fogantatást, ami végül is az 5. hónapra sikerült és 9 hónap múlva egészségesen megszületett a kisfiúnk.
Második gyerkőcünk esetében viszont határozottan kislányt szerettünk volna és megpróbáltuk lépni és tenni is ez ügyben.
Az internetes orvosi és egyéni javaslatokból kiderült, hogy a férfi és női kromoszómákat hordozó hímivarsejtek élettartama más, a női géneket hordozók akár 2 napig is életképesek, míg a férfi géneket hordozók néhány óra múltán elpusztulnak.
A fogantatást ennek az ismeretnek a tudatában igyekeztünk befolyásolni, azaz a párom pontos ciklusából kiindulva meghatároztuk a peteérést, és az együttléteket az ezt megelőző másfél két napra időzítettük, így hagyva időt a női géneknek a férfi génekkel szemben.
Az első gyerkőcünk fogantatására visszagondolva megalapozottnak láttuk az elméletet, hiszen a peteérés napján történt esemény hozta is a fiúgyermeket, igaz külön tervezés nélkül, akkor csak a gyerkőcre koncentráltunk.
A második gyerek esetében első próbálkozásra sikerült a dolog, és izgatottan vártuk az első olyan ultrahang vizsgálatot, ahol elméletünk igazolást nyerhet.
A hetekig tartó izgalmat a picur első alkalommal megoldotta, mivel a képen teljesen egyértelműen, nyíltan, mindenféle szemérmeskedés nélkül megmutatta kislányságát.
Kislányunk pedig a megfelelő időben szintén egészségesen megszületett, mindannyiunk nagy örömére.
A saját tapasztalat alapján, több ismerősünknél is sikerült ilyenformán befolyásolni a gyerkőcök nemét, ezért bátran merem ajánlani mindenkinek, aki ha kimondatlanul is, de egyik vagy másik nem felé hajlik.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kismama étrendje

Hazánkban manapság a várandós nők átlagos zsír bevitel lényegesen magasabb a megengedettnél. Célszerű, ha zsiradékok …

Leave a Reply