Kezdőlap / Terhesség / Terhesség és a sex

Terhesség és a sex

A terhesség a legszebb, legcsodálatosabb dolog egy nő életében, hiszen ekkor teljesedhet ki igazán, élheti meg azt a szerepet, amit a teremtő, vagy a természet rászabott.
A terhesség általában egy nőnek azon időszakába esik, amikor a legaktívabb a munkában, a baráti kapcsolatokban, és igen amikor a legaktívabb szexuálisan.
Tagadhatatlan tény, hogy a szexualitás a maga érzelmi testi hatásaival együtt az egyik legalapvetőbb szükségletek egyike, amelynek hiánya jelentős negatív hatásokat válthat ki akár fizikálisan, de akár pszichésen is, értve itt a megszaporodó pattanásokat és a idegességet.
A terhességi alatti sexről sokan sokfélét írtak, de ennél is sokkal több az a „baráti” tanács, amit hall az ember, ha egyáltalán szóba kerül a téma.
Az orvosi oldala nagyon egyszerű, ugyanis ha nincs veszélyeztető körülmény, vagy nem okoz fájdalmat akkor nincs akadálya.
Saját tapasztalatom szerint a terhesség alatti sexet sokkal inkább meghatározza a kismama érzelmi, pszichikai és hormonális szintje, állapota.
Első gyermekünk esetében a terhesség alatt az volt a jellemző, hogy párom „kedve” sokkal magasabb szintű volt, mint akár a terhesség előtt, ugyanis olyan érzelmi és hormonális folyamatok zajlottak le benne, amelynek eredményeképpen ilyen irányban tolódott el a vágy.
A párom ilyen irányú kívánósága során a növekvő pocak ellenére tudtunk olyan helyzetet találni amely számára is mindig kényelmes és örömet okozó volt.
A terhesség utolsó 3 hetében, orvosi utasításra már kerültük a szexet, ami szülés utáni 6. hétig tartott.
Második gyerkőcünk születésekor viszont egészen más volt a helyzet. Párom akkor minden figyelmét az ételek felé fordította, és egyáltalán nem kívánta a szexet, ami az első terhességéből kiindulva őt zavarta a legjobban.
A dolog kapcsán megkérdeztük az orvosunkat is, aki azt mondta, hogy a hormonoktól függ és egy terhesség alatt a tinédzserkorral összehasonlítható nagyságú hormontermelés, és ingadozás van, így a viselkedés és a hangulat szinte kiszámíthatatlan.
Az együttlétekkel kapcsolatban pedig még az első terhesség ideje alatt nyugtatott meg, hogy a magzatvíz megvédi a babát minden rázkódástól, így ami a mamának nem fáj, nem nyomja a hasát, vagy a pici odabent nem kezd el vadul mozogni, akkor probléma nélkül lehet folytatni a sexet a terhesség ideje alatt is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit nem szabad enni és inni terhesség alatt

Nem igaz hogy terhesség alatt kettő helyett kell ennünk. Sokkal lényegesebb, hogy MIT együnk, nem …

Hozzászólás