Kezdőlap / Terhesség / Terhesség és a sex

Terhesség és a sex

A terhesség a legszebb, legcsodálatosabb dolog egy nő életében, hiszen ekkor teljesedhet ki igazán, élheti meg azt a szerepet, amit a teremtő, vagy a természet rászabott.
A terhesség általában egy nőnek azon időszakába esik, amikor a legaktívabb a munkában, a baráti kapcsolatokban, és igen amikor a legaktívabb szexuálisan.
Tagadhatatlan tény, hogy a szexualitás a maga érzelmi testi hatásaival együtt az egyik legalapvetőbb szükségletek egyike, amelynek hiánya jelentős negatív hatásokat válthat ki akár fizikálisan, de akár pszichésen is, értve itt a megszaporodó pattanásokat és a idegességet.
A terhességi alatti sexről sokan sokfélét írtak, de ennél is sokkal több az a „baráti” tanács, amit hall az ember, ha egyáltalán szóba kerül a téma.
Az orvosi oldala nagyon egyszerű, ugyanis ha nincs veszélyeztető körülmény, vagy nem okoz fájdalmat akkor nincs akadálya.
Saját tapasztalatom szerint a terhesség alatti sexet sokkal inkább meghatározza a kismama érzelmi, pszichikai és hormonális szintje, állapota.
Első gyermekünk esetében a terhesség alatt az volt a jellemző, hogy párom „kedve” sokkal magasabb szintű volt, mint akár a terhesség előtt, ugyanis olyan érzelmi és hormonális folyamatok zajlottak le benne, amelynek eredményeképpen ilyen irányban tolódott el a vágy.
A párom ilyen irányú kívánósága során a növekvő pocak ellenére tudtunk olyan helyzetet találni amely számára is mindig kényelmes és örömet okozó volt.
A terhesség utolsó 3 hetében, orvosi utasításra már kerültük a szexet, ami szülés utáni 6. hétig tartott.
Második gyerkőcünk születésekor viszont egészen más volt a helyzet. Párom akkor minden figyelmét az ételek felé fordította, és egyáltalán nem kívánta a szexet, ami az első terhességéből kiindulva őt zavarta a legjobban.
A dolog kapcsán megkérdeztük az orvosunkat is, aki azt mondta, hogy a hormonoktól függ és egy terhesség alatt a tinédzserkorral összehasonlítható nagyságú hormontermelés, és ingadozás van, így a viselkedés és a hangulat szinte kiszámíthatatlan.
Az együttlétekkel kapcsolatban pedig még az első terhesség ideje alatt nyugtatott meg, hogy a magzatvíz megvédi a babát minden rázkódástól, így ami a mamának nem fáj, nem nyomja a hasát, vagy a pici odabent nem kezd el vadul mozogni, akkor probléma nélkül lehet folytatni a sexet a terhesség ideje alatt is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szép test terhesen is száő

A terhesség ideje alatt rengeteg változáson megy keresztül testünk, ahhoz hogy a testünk ne váljon …

Hozzászólás