Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyasztó hatóanyagok

Fogyasztó hatóanyagok

Galanin: sokan hagynak ki étkezéseket, hogy kalóriát spóroljanak, ezzel azonban épp az ellenkező hatást érik el. Ilyenkor fordul elő a leggyakrabban, hogy megjön az étvágyunk a húsra és a felvágottakra. Ha ugyanis egy teljes étkezést hagyunk el, hirtelen megemelkedik a hipotalamusz idegsejtjeiben található galanin szintje a szervezetben. Ez a hírvivő anyag növeli a zsíros ételek iránti vágyat, s máris beleesünk a csapdába. A galaninszint növekedésének legjobb ellenszere, ha a napi három főétkezésünk zöldséget is tartalmaz. A közbeeső étkezéseknél válasszunk joghurtot vagy gyümölcsöt.
Ha vacsora után megéheznénk, ropogtassunk el egy szelet puffasztott rizsből készült kétszersültet, vagy együnk egy almát.

Növekedési hormon: alvás közben is fogyhatunk. Kb. egy órával elalvás után termeli az agyalapi mirigy a legtöbb növekedési hormont, és további egy órával később kezdi meg a test a zsírsejtek energiává alakítását. Ez a hormon ugyanis elsősorban éjszaka aktív, amikor a hasnyálmirigy nem választ ki inzulint. Megfelelő működése érdekében naponta igyunk meg 1,5 dl sovány tejet, kefirt, joghurtot, írót, vagy együnk 15 dkg sovány túrót.

Noradrenalin: A mellékvesében képződő hormon fékezi a szervezet inzulintermelését. Ez azért fontos, mert inzulin nélkül a zsír nem tud elraktározódni a zsírsejtekben. Ami pedig igazán élvezetessé teszi az egészet, a hormontermelés elősegítése érekében nem kell mást tennünk, csak kényeztetni magunkat. Hallgassuk a kedvenc zenénket, menjünk ki a parkba sétálni, élvezzük a szép időt, ugyanis minden olyan érzéki benyomás, ami örömet okoz, fokozza a noradrenalin termelést.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás