Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Az utolsó pár kiló leadása

Az utolsó pár kiló leadása

Fogyókúrába kezdtél? És már csak pár kilótól kellene megszabadulnod? Erre van három egyszerű mód, hogy végre elérd az oly régóta áhított súlyt, amiért már eddig is annyit megtettél, most már ne add fel, már a célegyenesben vagy. Lássuk, hogy adjuk le az a legnehezebbnek tűnő utolsó 5 kg-ot.
Ez a fogyókúrák legnehezebb része, ez az a pont, amikor már a kitartásunk egyre fogy, egyre több olyan pillanat kerít minket hatalmába, hogy feladjuk az egészet, főleg akkor, mikor sehogysem akar tovább csökkeni a mérleg kijelzőjén megjelenő szám. Ekkor már azzal nehéz eredményt elérni, hogy kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetbe, ekkor már más módszer kell. De semmiképp ne adjuk fel, van megoldás. Az egyik ilyen a vízhajtás. Tehát már a fogyókúra végén járunk, és hiába eszünk kevesebbet, vagy figyelünk oda mit eszünk, nem csökken tovább a súly. Ennek oka lehet, hogy a sejtek között megreked a folyadék a szervezetben a rosszul működő vízháztartás miatt, a test vizesedik. És ezen a táplálék megvonása nem fog segíteni, ekkor egy vízhajtó kúrát kell alkalmazni. Lényege: kevés só, vízhajtó teák, sok gyümölcs és zöldség (magas kálium tartalmú), és sok folyadék.
A másik módszer a rostokban rejlik. Az utolsó szűnni nem akaró kilók oka lehet a bélcsatornákban lerakódott salakanyag, amik akár már évek óta ott lehetnek a belekben. Aminek következtében az emésztés sem működik megfelelően, ezen segíteni béltisztító kúrával lehet, amelynek során sok rostot kell a szervezetbe juttatni.
A harmadik módszer pedig, hogy végezzünk kardio edzést. Ugyanis a fogyókúra során, amikor kevesebb táplálék jut a szervezetbe, akkor az elkezd raktározni, mert úgy érzi, hogy ilyen kevés táplálék mellett tartalékolnia kell. Ezért iktassuk be a mindennapjainkba a kardio edzést, a zsírégetés érdekében. Ugyanis ekkor a szervezetnek sok energiára lesz szüksége, amit az eddig elraktározott zsírból „fedezi”.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás