Kezdőlap / Szívinfarktus / Forró ital és fahéjas méz a jó szívért

Forró ital és fahéjas méz a jó szívért

Korunk népbetegségei közül az egyik leggyakoribb a szív- és érrendszeri megbetegedés, mely sokszor okoz szívinfarktust.
Fontos tudni, hogy nem minden infarktus előjele a bal karban érzett
fájdalom. Tudatosítanunk kell minél több emberben, hogy vegye komolyan az állkapocs intenzív fájdalmát, ugyanis nem törvényszerű, hogy először a mellkasban jelentkezzen a fájdalom. A gyomor émelygése és az intenzív izzadás szintén az általános tünetek közé tartozik.
Az emberek 60%-a, akiket álmukban lepett meg az infarktus, nem ébred fel, viszont az állkapocs heves fájdalma a legmélyebb álomból is felébreszti az embert.
Legyünk elővigyázatosak, és tudatosítsuk magunkban ezeket a dolgokat..
Különböző gyógymódokkal, gyógyszerekkel próbáljuk megelőzni, hogy a szívkatasztrófa bekövetkezzen, pedig kínálkoznak egészen egyszerű, a mindennapi háztartásban előforduló szerek és könnyen alkalmazható praktikák is.
Nem ártana például elsajátítanunk a kínaiak és a japánok szokásait, akik evés közben nem hideg vizet vagy más jégbe hűtött italt, hanem forró teát isznak. Bár teljesen érthető, hogy kellemesebb hideg itallal leöblíteni a finom étkeket – különösen igaz ez nyáron -, de a hideg ital megszilárdítja az ételben elfogyasztott zsírokat. Ez az emésztési folyamatok lassulását idézi elő. Abban a pillanatban, amikor a megdermedt zsír reakcióba lép a gyomorsavakkal, szétesik, majd a belek falán lerakódik. Ez az állapot szinte melegágya a rák vagy a szívinfarktus kialakulásának.
Legjobban tesszük, ha forró teát vagy forró vizet iszunk az étel után. A kínaiaknál nem véletlenül tálalják föl utolsó fogásként a forró levest.
A szív- és érbetegségek megelőző és gyógyító szerei között tartják számon Kanadában a mézet és a fahéjat. Az ottani World News hetilap tette közzé mi mindenre jó az édes keverék.
A mézet keverjük össze őrölt fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenjük a kenyérre. Fogyasszuk rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be. A finom édességként is felfogható elegy könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szívinfarktus után

Az infarktuson átesett emberek jelentős életmódváltással számolhatnak miután kijöttek a kórházból, ezen felül pedig azt …

Hozzászólás