...termékeket, sok csirkét és halat, köretként nyers vagy párolt zöldségekkel. A túlzott mennyiségű nyers zöldséggel fogyasztása azonban irritálhatja a bélcsatornát. Ha a főétkezések között megéhezünk, rágcsáljuk magvakat, esetleg diót, ami...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) 1/4 liter tej az mennyi fórumhoz témák:
Vegetárius étrendről általában
Lehetőleg kevés vagy abszolút semmi sót ne tartalmazzon az étel. Fehérje, tojás, tej, túró és szója fogyasztható. Az elfogyasztott ételek mennyisége az egyéni igényekhez igazodik. Csak szikkadt barna kenyeret szabad...
Érdekel a cikk folytatása? »Narancsos update- turmix Update2 recept
Hozzávalók: 1.5dl sovány tej, 1.5dl frissen facsart narancslé 1 dl zabkorpa folyékony édesítőszer csipetnyi fahéj Elkészítés: A hozzávalókat habosra turmixoljuk, s már kész is a remek ital. A zabkorpát azért...
Érdekel a cikk folytatása? »Béta-karotin
A béta-karotin az A-vitamin provitaminja, vagyis elő vitaminja. A béta-karotinból alakul ki az A-vitamin, amelyet a máj állít elő. Éppen annyit állít elő belőle, amely a szervezetnek éppen szükséges, így...
Érdekel a cikk folytatása? »Nokedli (Update 1) recept
Hozzávalók: 15 dkg zabkorpa 1 tojás 1 ek. olívaolaj 1,5 dl tej csipetnyi tengeri só. Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverjük (a tojást felvertem előtte) és 25-30 percig állni hagyjuk a...
Érdekel a cikk folytatása? »D-vitamin
...a D-vitamin elősegíti a csontok képződését és az ép csontrendszer és fogak kialakítását. Idősebbeknek is felírhatja az orvos, ekkor azonban kalciummal együtt érdemes adagolni, a csontritkulás megelőzésére. Gyorsan romló fogak...
Érdekel a cikk folytatása? »Málnás-kávés alagút
Kibélelünk fóliával egy 1,5 literes négyszögletes sütőformát, és mélyhűtőbe tesszük. A kávéőrleményt leforrázzuk 100 ml-nyi, majdnem forrásban lévő tejjel, és néhány percre állni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat összekeverjük...
Érdekel a cikk folytatása? »A tejallergia és az ekcéma
...igen sokféle fehérjét tartalmaz, ezek közül néhány okoz allergiát. Ezt azért jó tudni, mert a tejfehérjéket más élelmiszerek előállításához is használják. A tejpor általában adalékanyag a különféle felvágottakban, bár manapság...
Érdekel a cikk folytatása? »B12: a vörös vitamin
...vitaminról van szó, nem lehet túladagolni. Miben található a legtöbb B12? Ilyenek a húsfélék, a máj, a tej és tejtermékek, az élesztő és a búzacsíra. Fogyasszunk tehát ezekből megfelelő mennyiséget....
Érdekel a cikk folytatása? »Palacsinta nálunk és máshol
...sokáig eltartható anyagok. Az első írásos feljegyzések 1439-ből valók, az első magyar nyelvűek pedig a 16. század végén írt szakácskönyvekben olvashatóak. Ez az egyszerűen elkészíthető étel hamar meghódította az egész...
Érdekel a cikk folytatása? »