A tortához veszünk 10 dkg mazsolát, amit leöblítünk, ráöntünk 1 dl rumot és állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. 15 dkg cukrot 1 tojássárgájával alaposan kikeverünk, felengedjük 1 dl...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) egészséges sütemények sütés nélkül fórumhoz témák:
Diós és mákos bejgli
A diós és mákos bejgli nélkül elképzelhetetlen, a karácsony és a húsvét. Azonban keveseknek sikerül minden alkalomra tökéletes bejglit sütni. A tésztánál nagyon fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérséklet legyen. A...
Érdekel a cikk folytatása? »A mexikói konyha levesei
...citromlével, hogy ne veszítsen friss színéből. Az avokádó egyébként is nagyon egészséges, hiszen nem tartalmaz cukrot. A mexikói konyha nélkülözhetetlen alapanyaga a kukorica, melyet levesek készítésére is használnak. A kukoricaleves...
Érdekel a cikk folytatása? »A semmiből süteményt, gyorsan ráadásul mikróban
...rossz szájíz után a sütink a kukában landoljon. Miután megtöltöttük a tésztánk minden földi jóval.. kezdhetünk gondolkodni a „magasságán”. Röviden rétegezhetjük még sütés előtt, csak figyeljünk oda arra hogy a...
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan segíthetünk, hogy jobban puhuljon a hús és ne fusson ki a tej?
...néhány óráig állni hagyjuk. Csak aztán sütjük. • A marhaszeletet ecet és olaj keverékében mintegy két órán át állni hagyjuk, de közben megforgatjuk. • A baromfihúst sütés vagy főzés előtt...
Érdekel a cikk folytatása? »Főzési fortélyok kezdőknek és haladóknak
...lobogva felforrni. • Fedjük be és keverés, nézegetés nélkül a legkisebb lángon főzzük készre. • A tejberizs különösen ízletes és könnyű lesz, ha óvatosan hozzákeverünk egy vagy két tojásfehérjéből készült...
Érdekel a cikk folytatása? »Linzer (update 2) recept
Hozzávalók: 43dkg teljes kiőrlésű liszt, 1db Rama margarin, 10 ek. édesítőpor, 2 tojássárgája és édesítős lekvár. Elkészítés: Sütés előtt pár órával a margarint kivesszük a hűtőből.Az alapanyagokat összegyúrjuk( a gyúrás...
Érdekel a cikk folytatása? »Vaníliás szilvatorta, vaníliatrüffel
...az oldalát villával megszurkáljuk. A tészta tetejére sütőpapírt teszünk, és rizzsel vagy más nehezékkel kitöltjük. Hat perc sütés után a sütőpapírt és rizst kivesszük, a sütő hőfokát levesszük 180 °C-ra,...
Érdekel a cikk folytatása? »Palacsinta nálunk és máshol
...specialitás a Hortobágyi húsos palacsinta. Oroszországban blininek hívják és ott élesztős-búzakorpás tésztából készítik. Sütés után tejföllel kenik meg és a tetejére kaviárt szórnak. Mellé Vodkát fogyasztanak. A maláj palacsinta zöld...
Érdekel a cikk folytatása? »A szója fontossága
...így a szójára nem érzékenyeknek nagyon egészséges táplálék. Sajnos, a szója gyakran okoz allergiát. A tehéntejre allergiások nagy százaléka érzékeny a szójára is. A szójában kétféle fehérje is van, mely...
Érdekel a cikk folytatása? »