...elő. Riboflavinban gazdagok a zöld színű zöldségek, a gyökérzöldségek, a mazsola, az alma, a sárgabarack, a tojás, a tej. Nagyobb mennyiségben található a dióban, mandulában, pisztáciában, mustármagban, a teljes gabonákban....
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) hol képződik a d vitamin a szervezetben fórumhoz témák:
A K – vitamin és a vérzékenység
...magunkhoz. A spenót, a spárga, a zöldborsó, a zöldbab, a burgonya, a paradicsom, a káposzta fogyasztása elengedhetetlen étrendünkből. Egyes állati eredetű alapanyagok is tartalmaznak elenyésző mennyiségű K – vitamint, ilyenek...
Érdekel a cikk folytatása? »Kísérletezés vitaminokkal
...A vitaminról kiderült, hogy például a skorbutra hatástalan, akkor jöttek rá arra, hogy kell lennie egy másik vízben oldódó vitaminnak is, ez a C-vitamin, amely Szentgyörgyi Albert nevéhez kötődik. Az...
Érdekel a cikk folytatása? »B2, a szépségvitamin
...elő. Riboflavinban gazdagok a zöld színű zöldségek, a gyökérzöldségek, a mazsola, az alma, a sárgabarack, a tojás, a tej. Nagyobb mennyiségben található a dióban, mandulában, pisztáciában, mustármagban, a teljes gabonákban....
Érdekel a cikk folytatása? »Csontdaganatok
...nem okozott, a gyógyulás maradéktalanul. Kapcsolódó fórumok: csontkinövés térden szegycsont daganata ülőideg daganat csontkinövés a térden szegycsont daganat tünetei szegycsont daganat fülcimpa daganat betokosodott daganat dudor a térden osteoid osteoma...
Érdekel a cikk folytatása? »A szabad gyökök rossz és jó hatásai
...a szabad gyökök és miként keletkeznek. Anyagcsere folyamataink irányítója az oxigén, mely nélkül az életünk lehetetlenné válna. Az oxigén biztosítja a megfelelő mennyiségű energiát szervezetünknek, O2, vagyis oxigénmolekula formában van...
Érdekel a cikk folytatása? »Koleszterinszintet csökkentő étrend
...másik irányba, a sejtek felé, az LDL molekulák szállítják a koleszterint, ahol az beépül. A bajok akkor kezdődnek, ha túl sok az LDL-koleszterin, és olyan helyeken rakódik le, ahol nem...
Érdekel a cikk folytatása? »A D és E vitaminról
Újabb vizsgálatok bizonyítják, hogy a kevés D-vitamin bevitel erőteljesen befolyásolja a daganatos betegségek kialakulását, a kutatási eredmények szerint akár 60,vagy 80%-kal is. Az úgynevezett hipervitaminózis eredménye, hogy a vér kalcium-szintje...
Érdekel a cikk folytatása? »Az immunrendszert segítő és hátráltató tápanyagok
...agyra és az idegrendszerre. Kadmium – Gátolja egyes antitesteket tartalmazó enzimek működését. Alumínium – Megzavarja a kalcium (mész) beépülését, gyengíti a csontokat és az immunrendszert. – Károsan befolyásolja a hemoglobin-termelést....
Érdekel a cikk folytatása? »A D és E vitaminról
Újabb vizsgálatok bizonyítják, hogy a kevés D-vitamin bevitel erőteljesen befolyásolja a daganatos betegségek kialakulását, a kutatási eredmények szerint akár 60,vagy 80%-kal is. Az úgynevezett hipervitaminózis eredménye, hogy a vér kalcium-szintje...
Érdekel a cikk folytatása? »