...kitett ételek sokat vesztenek B2-vitamin tartalmukból, különösen azok, amelyeket napon szárítottak. A szokásos főzés hatására nem bomlik el, kivéve, ha sok vízben főzünk. Az alkohol szintén károsítja. A riboflavin a...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) hol képződik ad vitamin a szervezetben fórumhoz témák:
A K – vitamin és a vérzékenység
...magunkhoz. A spenót, a spárga, a zöldborsó, a zöldbab, a burgonya, a paradicsom, a káposzta fogyasztása elengedhetetlen étrendünkből. Egyes állati eredetű alapanyagok is tartalmaznak elenyésző mennyiségű K – vitamint, ilyenek...
Érdekel a cikk folytatása? »Kísérletezés vitaminokkal
...A vitaminról kiderült, hogy például a skorbutra hatástalan, akkor jöttek rá arra, hogy kell lennie egy másik vízben oldódó vitaminnak is, ez a C-vitamin, amely Szentgyörgyi Albert nevéhez kötődik. Az...
Érdekel a cikk folytatása? »B2, a szépségvitamin
...kitett ételek sokat vesztenek B2-vitamin tartalmukból, különösen azok, amelyeket napon szárítottak. A szokásos főzés hatására nem bomlik el, kivéve, ha sok vízben főzünk. Az alkohol szintén károsítja. A riboflavin a...
Érdekel a cikk folytatása? »Csontdaganatok
...és ott áttétet adhat. A jóindulatú daganatok lassan növekszenek. Növekedésük helyhez kötött, a szervezetben szétterjedésre nem hajlamosak, áttétet nem adnak. Sejtjeik az anyaszövethez hasonlóak. A rosszindulatú sejtburjánzás megnevezése a tumor...
Érdekel a cikk folytatása? »A szabad gyökök rossz és jó hatásai
...a szabad gyökök és miként keletkeznek. Anyagcsere folyamataink irányítója az oxigén, mely nélkül az életünk lehetetlenné válna. Az oxigén biztosítja a megfelelő mennyiségű energiát szervezetünknek, O2, vagyis oxigénmolekula formában van...
Érdekel a cikk folytatása? »Koleszterinszintet csökkentő étrend
...másik irányba, a sejtek felé, az LDL molekulák szállítják a koleszterint, ahol az beépül. A bajok akkor kezdődnek, ha túl sok az LDL-koleszterin, és olyan helyeken rakódik le, ahol nem...
Érdekel a cikk folytatása? »A D és E vitaminról
...télen és persze, ha elegendő napfény éri. Számos hatású E-vitamin ismert, egyik ismert vegyülete a Tokoferol , ezek az alfa-, béta-, gamma származékok, valamint a szintetikus úton előállított tokeferolacetát. Élelmiszer...
Érdekel a cikk folytatása? »Az immunrendszert segítő és hátráltató tápanyagok
...agyra és az idegrendszerre. Kadmium – Gátolja egyes antitesteket tartalmazó enzimek működését. Alumínium – Megzavarja a kalcium (mész) beépülését, gyengíti a csontokat és az immunrendszert. – Károsan befolyásolja a hemoglobin-termelést....
Érdekel a cikk folytatása? »A D és E vitaminról
...télen és persze, ha elegendő napfény éri. Számos hatású E-vitamin ismert, egyik ismert vegyülete a Tokoferol , ezek az alfa-, béta-, gamma származékok, valamint a szintetikus úton előállított tokeferolacetát. Élelmiszer...
Érdekel a cikk folytatása? »