...szerint két csoportra oszthatók: a kötőszöveti (mezenchimális) eredetű rosszindulatú daganatokat szarkómának (liposzarkóma, oszteoszarkóma), a hám eredetűeket ráknak, karcinómának (mirigyhámrák, laposhámrák) nevezzük. A daganatok kialakulásában biológiai, fizikai és kémiai okokat feltételeznek....
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) két hét alatt 10 kiló fórumhoz témák:
A helyes fekvés
...számára a helyes fekvés jelenti a legkisebb megterhelést. Amilyen gyakran csak lehet, próbáljuk gerincünket természetes, élettani helyzetében tartani! Ahhoz, hogy ezt a fontos szabályt fekvés és alvás közben betarthassuk, két...
Érdekel a cikk folytatása? »A Német és a Magyar bucó
...aprók, fésűsek, 83-92 van egy hosszanti sorban. Két hátúszója távol helyezkedik el egymástól, az első 13-15 tüskés sugárral, a második 1 tüskés és 18-20 lágy sugárral; farok alatti úszója 1-2...
Érdekel a cikk folytatása? »Született vulkánok: Surtsey
...ki magát. Az izlandi kormány egy tűzistenre utaló nevet adott neki, találóan a Tűzisten Koponyájának keresztelte el.(koponyaszigetnek is nevezik, mert két apró vulkán kitörése,(Surtur,Surtungur)mint két szem helyezkedik el,ezen a koponyára...
Érdekel a cikk folytatása? »A tudatalatti memória
...Ezzel kapcsolatban Szvidrigajlov a következőket mondja neki: „De ami a csodát illeti, úgy látszik, ezt az utolsó két-három napot alighanem átaludta. Én magam említettem önnek ezt a vendéglőt, egyáltalán nem...
Érdekel a cikk folytatása? »Az alkohol és a család
...regisztrálják, majd számítógéppel grafikusan megjelenítik. Nemrég összehasonlították két, 6 és 18 év közötti gyermekekből álló csoport kiváltott potenciáljait. Az elsőt alkoholista, a másodikat absztinens apák fiai alkották. A két csoport...
Érdekel a cikk folytatása? »Az iskolába kerülő gyermek tér- és időérzékelése
Az iskolába kerülő gyermek a távolságot sem tudja még pontosan meghatározni. Térszemléletére még mindig az én-központúság jellemző, mely a jobb és a baloldal meghatározásában is egyértelműen megjelenik. A két irány...
Érdekel a cikk folytatása? »Lillafüred és a Barlangok
...ruhával. A következő cikkben a további két barlangról fogok írni. Név szerint az Anna-mésztufa barlangról és a Szeleta-barlangról. Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket és fenn is tudom annyira tartani, hogy ellátogassatok...
Érdekel a cikk folytatása? »Állategészség védelem: A betegségek lefolyása
Az állatbetegségek időbeli lefolyását tekintve a túlheveny (perakut) forma igen gyors lefolyású, sokszor klinikai tünetek sem alakulnak ki, hanem bekövetkezik az elhullás. Az egy-két napig tartó heveny (akut), az egy-két...
Érdekel a cikk folytatása? »Fiú vagy lány?
...és az együttléteket az ezt megelőző másfél két napra időzítettük, így hagyva időt a női géneknek a férfi génekkel szemben. Az első gyerkőcünk fogantatására visszagondolva megalapozottnak láttuk az elméletet, hiszen...
Érdekel a cikk folytatása? »