Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyókúra terhesség után

Fogyókúra terhesség után

Szinte minden szülés után álló nő tapasztalhatja, hogy bizony a terhesség alatt felszedett némi kilót. Ettől a súlyfeleslegtől pedig néha nem is olyan egyszerű megszabadulni, aki halogatja a diéta megkezdését, az lehet, hogy évek múltan is a terhességre fogja majd a többletkilóit. Igen ám, de mikor szabad nekikezdeni a diétának, mit kell tenni pontosan és ez mennyire lesz hatásos? Ezekre a kérdésekre szeretnék választ adni!
A terhesség által járó hízásnak több okai is van. Ezek közül az egyik az anyagcsere folyamatok lelassulása, amit a hormonok megváltozása eredményez. De kiváltó ok lehet a hízásra való hajlam és a többlet élelmiszer bevitele az intenzív testmozgás hanyagolása mellett. Ezek mind-mind természetes velejárói a terhességnek, és ha szülés után odafigyelünk étrendünkre és életmódunkra, meg lehet szabadulni a feleslegtől.
Drasztikus fogyókúrába szoptatás alatt még nem lehet belefogni, de már ekkor is tehetünk sok apró dolgot, ami meggátolja a további hízást és akár súlyvesztéssel is járhat. A sok folyadék bevitele elengedhetetlen! A folyadék ne szénsavas és cukrozott üdítő legyen, hanem víz, ásványvíz, gyümölcslé, lúgos teák. Ezek kicsit meggyorsítják az anyagcserét és a tejtermelést is fokozzák. Ezen kívül kerülni kell az édességek, sok tésztafélék és nassolni valók fogyasztását, vacsorára már nem szabad sokat és kiadósat enni.
Szoptatás után bele lehet kezdeni az igazi fogyókúrába. A sok, napi akár 3-3,5 liter folyadékfogyasztás mellett fokozatosan egyre több testmozgás végzése hatékony lehet. Az étrendet megfelelően ki kell alakítani, melyben az édességek és zsíros ételek kapják a legkisebb szerepet. Nassolás helyett együnk különféle szezonális gyümölcsöket és szokjunk le az éhgyomorra megivott kávékról is, mert ezek túlságosan savasak. A méregtelenítés és a léböjt is jó ötlet lehet.
Ha a fent leírtak szerint járunk el, anyagcserénk fokozatosan ismét felgyorsul és lassan, de biztosan veszíteni fogunk a súlyunkból. Azonban egyet nem szabad elfelejteni: a fogyókúra nem végleges, nem lehet abbahagyni miután elértük a kívánt súlyt, a továbbiakban is oda kell figyelni táplálkozásunkra.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás