Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Hogyan fogyhatunk a bodzával?

Hogyan fogyhatunk a bodzával?

Gyermekkorunk édes emléke a bodzaszörp, bármennyit meg tudtunk volna inni belőle, persze akkor még nem tudtuk, hogy ennek az oly finom nedűnek, milyen jótékony hatásai vannak. De persze akkor ez még nem is foglalkoztatott minket. Pedig a bodzának megvan az a képessége, amellyel megszabadulhatunk a felesleges zsírtól, méregteleníthetjük vele szervezetünket.
Sokaknak a bodza nem, mint fogyasztószer jut eszébe, hanem inkább az orvoslásban használt szert ismerik, hiszen a szegényebb rétegek ezt használták számos betegség gyógyítására, mint például a migrén vagy influenza, láz, gyulladás, TBC, és a szem betegségeire is. Azért a diéta természetesen nem arról szól, hogy éjjel-nappal az édes szörpöt fogyasztva majd beindul szerveztünk zsírégetése, de a növényi kéregből, valamint a bodzavirágból készített főzetek, sőt még a lekvárok is elérhetik azt a zsírégető hatást. Emellett C-vitaminban kétszer olyan gazdag, mint a citrom vagy narancs, A- és B-vitamin, vas és kálium tartalmának köszönhetően pedig segít megszabadulni a szervezet felesleges víztől is.
A méregtelenítő folyamatok elősegítésére fogyassz bodzalekvárt (diabetikusat), amit hashajtóként használtak a népi orvoslásban. Leforrázott változatban is fogyasztható (ekkor a kérgéből készül a főzet), ami az elhízás ellen hatásos. De a fent említett vitamintartalma miatt bármilyen formában is fogyasszuk (a bodzának bármelyik részét meg lehet enni), hatásos lehet a fogyókúra szempontjából, és még a fáradtság érzését is elűzhetjük vele, miközben még a test ellenállóképességét is erősíti.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás