Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Good Will Hunting

Good Will Hunting

A Good Will Hunting egy tanulságos amerikai filmdráma ’97-ből. Will Hunting (Matt Damon) egy Bostoni negyed lakója: lecsúszott, egyszerű haverjaival éli mindennapjait, mint kétkezi munkás. Bár látszólag elégedett élethelyzetével és nem akar változtatni rajta, állandó konfliktusaiból, reakcióiból ordít, hogy komoly belső problémákkal küzd. Egy nap az egyetem épületében takarítva meglát a falon egy akadémikus elméket próbára tevő számtan feladatot. Will játszi könnyedséggel megoldja, ugyanis született zseni. Olyan látásmódja és memóriája van, olyan összefüggéseket lát meg, amelyekkel egy pillanat alatt zavarba tud ejteni egyetemista hallgatókat, ha úgy hozza a sors. Azzal, hogy megoldja a feladatot, az egyetem egyik professzora, Sean Maguire (Robin Williams) felfigyel a kivételes fiúra, megkeresi, és pártfogásába veszi. Ráadásul Will most minden eddiginél jobban rászorulna a segítségre, hiszen egy kocsmai verekedés miatt börtönbüntetés várhat rá.
Jobbnál jobb lehetőségek adódnak, Will azonban semelyikkel sem akar élni, csak hagyják békén. A professzor próbálja analizálni Will lelkét, hogy segíthessen, ám a fiú nagyon nehezen hajlandó megnyílni előtte. Végül barátja, Chuckie (Ben Affleck) is szembesíti Willt a tényekkel. Olyan tehetséget kapott, és olyan kivételes lehetőséget, amelyet nem utasíthat vissza csak azért, mert fél a csalódástól. Ha önmagáért nem mer változtatni, tegye meg a többiekért: azokért a hozzá hasonló egyszerű, dolgozó emberekért, akik bármit megtennének egy hasonló esélyért.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply