Kezdőlap / Szőrtelenítés / Gyanta vs. Szőrtelenítő krém

Gyanta vs. Szőrtelenítő krém

Ahány nő, annyi szőrtelenítési módszer. És mindegyikük esküszik, hogy a sajátjuk a legjobb, és az összes többi semmit sem ér. Gyakran vitáznak a gyantáról és a szőrtelenítő krémekről. Cikkemben ezt a két módszert hasonlítom össze, és a leggyakrabban felsorakoztatott érveket, és ellenérveket is leírom.
Az első szempont, ami döntő lehet, a fájdalom. A gyantázás fáj. Ez tény. Z már más kérdés, hogy ki mennyire bírja a fájdalmat. Van akinek meg sem kottyan, de van aki egy alkalom után soha többet nem megy el újabb kezelésre. A szőrtelenítő krém ezzel szemben nem fájdalmas, sőt sokan kifejezetten kellemes érzésről számolnak be. 0-1.
Fontos a tartósság is. A gyanta esetében ez 3-4 hét, de bizonyos területeken, vagy lassan növő szőr esetén akár több is lehet, és a többszöri gyantázás gyengíti a szőrszálakat. A krémek használatát gyakrabban kell ismételni, általában hetente, de természetesen ez is változó. Ezen a téren egyértelműen a Gyanta győz. 1-1
Macera. Ez sem utolsó szempont. A gyantázást a tévhitekkel ellentétben otthon is lehet végezni. Nagyon jó készleteket lehet kapni, és sok alkalom után már nagyon gyorsan megy, de a gyantának mindenképp fel kell melegedni. Ami plusz időt jelent. A krém akár fürdés előtt is használható, villámgyors módszer. 1-2
Összetétel. Nem mindegy, hogy mit kenünk a bőrünkre. A gyanta nagyrészt természetes összetevőket tartalmaz, míg a szőrtelenítő krémek elég sok vegyi anyagot is tartalmazhatnak, hisz ez kémiai úton távolítja el a szőrt. 2-2.
Bőr érzékenység. Az érzékeny bőrűeknek sem kell feltétlenül egy adott típust választani, hisz erre mindkét esetben odafigyeltek, így mindegyik variációban találhatunk érzékeny bőrre való készítményt. 3-3.
Természetesen az összehasonlítást még lehetne fokozni, én csak a leginkább általános szempontok alapján mutattam be a kétféle módszert. Mindenki maga tudja, számára mi a fontos, és mit vállal a szép, sima bőrért.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Leave a Reply