Kezdőlap / Szőrtelenítés / Lézeres Szőrtelenítés

Lézeres Szőrtelenítés

A szőrtelenítés problémája minden hölgyet foglalkoztat. Akiknek elege van a folyamatos ismételt kezelésekből, azoknak van lehetőségük a végleges szőrtelenítésre is. Cikkemben a lézeres szőrtelenítő eljárást fogom bemutatni.
Azt még a cikk elején le kell szögeznem, hogy nem azonnali hatásról beszélünk. A kezelést többször is el kell végezni, de az eredmény tartós. Az eljárás során egy speciális, diódalézer nevű gépet használnak a szakemberek. Sokan megijednek, a lézer szó hallatán, hogy esetleg nyomot, heget hagy a bőrön. Ez csak akkor fordul elő, ha a kezelés a bőr legalsó rétegét is érinti. Tehát a szőrtelenítés esetében nem kell hegekkel számolni.
A kezelés során a szőrszáltól függő hullámhosszú lézerfénnyel kezelik azt. A szőrszál festékanyaga elnyeli a lézer energiáját, és az így keletkezett hőt a szőrtüszőbe vezeti, aminek ettől a hőtől leáll a növekedése, és nem termel több szőrszálat. A szőrszál azonban nem tűnik el azonnal, csak a kezelést követő 1-2 héten belül. Viszont abban biztosak lehetünk, hogy helyette új nem fog nőni.
Mire kell figyelni? Nagyon fontos, hogy a bőr legyen világos, ezért a kezelések előtt 2-3 héttel már ne napozzunk, és szoláriumozzunk, mert ha a bőr nem elég világos, akkor a kezelés során a bőr pigmentjei is elnyelhetik a lézer energiáját, és így a kezelés kevésbé hatékony, valamint a bőr is megéghet. Fontos még tudni, hogy az ősz szőrszálak esetében ez a kezelés nem alkalmazható, hisz hiányzik belőlük a festékanyag, így nincs ami az energiát a tüszőbe vezesse.
Egy-egy kezelés a kezelt területtől függően 10-30 percig tart, és a szükséges ismétlések száma a teljes szőrtelenítésig 5-8. De már a második kezelés után szemmel látható az eredmény.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Hozzászólás