Kezdőlap / Szőrtelenítés / IPL Technológiás szőrtelenítés

IPL Technológiás szőrtelenítés

Bizonyára sok nő, és lehet, hogy jó pár férfi is belefáradt már a nemkívánatos szőrszálak elleni harc újabb és újabb fordulójába, és hallani sem akar többet a borotválásról, gyantázásról, vagy az egyéb módszerekről. Csakis olyan megoldás érdekli már ami tartós, és így végleg legyőzheti a szőrszálakat.
Van egy eljárás, az úgynevezett IPL technológia, amivel végleg meg szabadulhatnak a szőrszálaktól. Az IPL rövidítés az angol „Intense Pulse Light”- „Intenzív villanó fény” kifejezés rövidítése.
Akik ismerik a lézeres szőrtelenítést, azoknak ezt a verziót sem kell részletesen bemutatni, hisz a módszer lényege ugyanaz, de maga az eljárás, és a használt eszköz különbözik.
Az eljárás során egy speciális géppel nagy energiasűrűségű, nem összefüggő fényt bocsájtanak a bőrre. Mivel általában széles spektrumú fénnyel dolgoznak, a gép alkalmas a bőr mélyebb rétegeibe való besugárzásra is, így nem csak a szőrtelenítés során alkalmazzák.
A fény energiáját a szőrszálakban lévő melanin elnyeli, és hővé alakítja, majd a szőrtüszőbe juttatja. Ami az akár 70 °C-os hő hatására elpusztul.
A gépek maximálisan a páciens kényelmére vannak beállítva, így a fellépő hőt hűtéssel ellensúlyozzák, hogy a bőr ne piruljon meg. Ezáltal a kezelés gyakorlatilag fájdalommentes.
A kezeléshez elengedhetetlen a szőrszál jelenléte, tehát a gyantázást mellőzni kell előtte. Viszont pár nappal az eljárás előtt célszerű borotválni a kezelni kívánt területet, hisz minél rövidebb a szőrszál, annál hatásosabb a kezelés.
A végeleges szőrtelen állapotig való eljutáshoz 6-8 alkalommal kell ismételni a kezelést.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Leave a Reply