Kezdőlap / Szőrtelenítés / Van jó megoldás?

Van jó megoldás?

Nem csak a férfiak, de sajnos a nők is eléggé szőrösödnek a mai világban. Ezt nagy részben a gyógyszereknek, azon belül pedig főként a hormontartalmú tablettáknak köszönhetjük. De ez lehet alkati adottság is. Az biztos, hogy bármi is az oka, megszabadulni tőle nem mindig a legegyszerűbb. Az új trend szerint már a férfiak is szoktak szőrteleníteni.
Mi nők a legtöbbször az arcon,a hónaljban, a lábon, a bikinivonalon szeretjük lecsupaszítani magunkat. Persze van aki ettől tovább megy. Például a nemi szervek vagy a két kar is meztelen lesz.
( Természetesen a szemöldököt most nem számoltam ide.)
A férfiaknál a hónalj, a mellkas szőrmentesítése a divat. Persze itt is képbe jön a nemi szerv, esetleg a láb.( Náluk sem vettem figyelembe a borotválkozást és a szemöldökszedést)
Ma már több házi és kozmetikai megoldás létezik a nem kívánt szőrszálak eltüntetésére. Aki nem szeretne kozmetikushoz járni az választhat az alábbi otthoni megoldások közül:
Szőrtelenítő krém, hab vagy zselé: ezek egyszerűek, csak fel kell őket kenni és a megfelelő hatóidő után le lehet mosni. Hátrányuk, hogy hatásuk nem túl hosszú.
Borotva: megfelelő borotvahabbal vagy borotvazselével kombinálva gyors eredményt hoz. Már kapható direkt női borotva is. A probléma az, hogy 1-2 nap után már bújik is elő a borosta és ráadásul még a szőrszálakat is erősíti.
Hideg vagy meleg gyanta: ez már egy kicsit macerásabb tud lenni, jobban oda kell figyelni és sajna fájdalmas is tud lenni. De megéri, mert utána kb. 4 hétig nincs gond és a szőrszálakat is ritkítja.
Epilátor: gyors bár néha tud fájni, de hatása tartós.
Forgófejes kristálypárnás szőrtelenítő: ugyanaz mint az epilátornál.
Kozmetikusnál a gyantázást vagy az elektrolízisen, kémián alapuló kezeléseket lehet igénybe venni. Akinek pedig anyagi lehetőségei megengedik, annak a legjobb a végleges szőrtelenítés. Ez a módszer teljesen fájdalommentes viszont egy pár kezelésen részt kell venni
Az ember néha nem tudja eldönteni melyik megoldás lenne a legjobb. Egy biztos, azoktól a fránya szőrszálaktól meg kellene valahogy szabadulni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Hozzászólás