Kezdőlap / Szőrtelenítés / Miért hasznos a szőrtelenítés?

Miért hasznos a szőrtelenítés?

A régi időkben elsősorban a férfiak borotválták magukat. Főleg az arcukon levő szőrzetet távolították el
borotva segítségével, melyhez habot és különféle arcszeszeket is használnak még a mai napig is.
Általában 15-16 éves korban kezdenek el borotválkozni a férfiak, de van aki csak 18 éves korában veszi kézbe először a borotvát. Egy igényesebb férfi naponta levágja a szőrzetét, hogy külseje megnyerő legyen, de vannak akik ritkábban borotválkoznak. Sok férfi használ manapság elektromos borotvát, mások hagyományos borotvával vágják le szőrzetüket.
Egyre gyakoribb az igény a férfiak körében is a végleges szőrtelenítésre, melyet gyantás módszerrel, szőrtelenítő krémekkel tudnak elérni. A szőrtelenítés után puhább, simább lesz a bőr felülete.
A mai modern világban azonban már a hölgyek is borotvával szőrtelenítik különféle testfelületeiket, elsősorban a lábaikat, hónaljukat, intim részeiket. A szőrtelenítés gyakorisága itt is változó, mert amelyik hölgynek dúsabb szőrzete van az naponta borotválkozik, a többi hölgy pedig ritkábban. A borotválkozás elkezdése nincs életkorhoz kötve, van aki már 10 éves korában elkezdi szőrteleníteni a lábait.
A hölgyeknél a Venus borotva közkedvelt, mert ennél a borotvánál 5 penge cserélhető, simán és puhán tartja bőrüket borotválkozás után. Vannak szőrtelenítő krémek is, melyek tartósan eltávolítják a szőrzetet. Lézeres terápiával végleges szőrtelenítés érhető el, de ez a kezelés elég magas áron vehető igénybe, amit nem minden hölgy engedhet meg magának, ezért általában a hagyományos borotválkozást vagy szőrtelenítő krémet, gyantás szőrtelenítő módszert alkalmazzák gyakrabban.
Nagyon sokféle módszer van a szőrtelenítés elérésére, melyet szívesen vesznek igénybe a férfiak és hölgyek egyaránt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Hozzászólás