Kezdőlap / Szőrtelenítés / Gyantázás

Gyantázás

A gyantázás a szőrtelenítés legnépszerűbb módja, ám ennek is megtalálhatók különböző fajtái: van hideg, és meleg gyanta, patronos, és ma már újabbnál újabb zselés, és viaszos fajták közül válogathatunk a boltokban.
A használatukban megegyeznek, mindegyik a szőrszálat tépi ki, ami a szőrhagymák elhalását okozza, és mindegyik hatása kb. 4 hétig tart. A régi fajta meleg gyanta az egész szőrszálat gyökerestül tépi ki, így hatása akár másfél hónapig is tarthat. Abban szintén nincs különbség, hogy a hideg-, és a meleg gyantázás előtt is meg kell várni, amíg a szőrszálak legalább fél cm hosszúak lesznek. Figyeljünk arra, hogy a kezelés előtt mindig tisztítsuk meg a gyantázandó bőrfelületet, így érhetjük el a tökéletes hatást. Utána pedig alaposan hidratáljuk a frissen gyantázott lábunkat, kezünket stb, kenjük be ápoló krémmel, vagy testápolóval.
Attól függően, hogy milyen gyantát használunk, változhat a felvitel módja; a régebbi típusú meleg gyantákat egy spatula segítségével kenjük fel a bőrre, és azután helyezzük rá a papírcsíkot. De vannak ún. hideg gyantacsíkok is, melyeken már eleve rajta van a gyanta a papíron, ezt csak rá kell helyezni a bőrre. A meleg gyantával óvatosan kell bánnunk a melegítés során, mert ha túlhevítjük a gyantát, akár meg is égethetjük magunkat, viszont ha nem elég meleg, nem ragadnak meg benne rendesen a szőrszálak, ez vonatkozik a patronos meleg gyantára is. Elkerülhetjük ezt a problémát, ha a hideg gyantacsíkokat választjuk, ezt csak meg kell dörzsölni és máris használatra készek.
Előfordulhat, hogy marad a bőrön kisebb mennyiségű gyanta, ezt könnyen el lehet távolítani babaolajjal. (Elegendő belőle pár csepp, és a bőrt is ápolja.) Ennél a szőrtelenítési módszernél is fontos a 24 órával előtte történő próba, mely kimutatja az esetleges túlérzékenységi, vagy allergiás reakciókat. Semmi esetben ne gyantázzunk, ha kiütést okozott a próba, vagy ha sérült a bőrfelület.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Leave a Reply