Kezdőlap / Szőrtelenítés / Végleges szőrtelenítés

Végleges szőrtelenítés

A szőrtelenítés mindennapi fajtáit mindenki ismeri, ezek a borotválás, a gyantázás, az epilálás, és a szőrtelenítő krém használata. Azonban valamennyi nő többre vágyik, mégpedig teljesen, és végérvényesen meg akarnak szabadulni a nemkívánatos szőrzettől. Ez érthető, hiszen annyi bosszúságot és kellemetlenséget okozhat a hónaljon, lábon, vagy az arcon lévő szőr. Ezen elvárások alapján már több olyan módszert is kifejlesztettek, mellyel véglegesen is megválhatunk a gyakori gondot jelentő szőrtelenítéstől, és a szőrtől is.
Az egyik ilyen módszer, mely segítségével végleg búcsút inthetünk szőrszálainknak, az elektrolízises epiláció. Az eljárási folyamat meglehetősen fájdalmas, ugyanis úgy működik hogy, gyenge áramot vezetnek bele egy vékony tűbe, amit aztán a szőrtüszőbe szúrnak. Ezzel pusztítják el egyesével a gyökereket, ami így egy lassú, és fájdalmas kezelést eredményez. Ajánlott, hogy tapasztalt szakemberhez menjünk, hiszen ha „mellészúrnak”, annak látható következményei is lehetnek. Emellett ezt a típusú szőrtelenítést csak kis területen alkalmazzák, pl. kozmetikai céllal az arcon; lábon és nagyobb felületen egyáltalán nem. A másik negatívum, hogy egy kezelés során csak maximum 25 szőrszálat tudnak eltávolítani, a többit csak a későbbi kezelésen.
A másik ilyen kezelés a lézeres szőrtelenítés, mely a szőrtüszők alapvető működését állítja le véglegesen, a célzottan irányított lézersugár segítségével. Ez egy gyors, és teljesen fájdalommentes eljárás, de ez is csak kis területen alkalmazható. Hatása viszont annál megbízhatóbb, mivel pontosan irányítják a szőr gyökeréhez a fényt. Ezt a módszert csak értő, és megfelelően képzett kozmetikusok végezhetik.
A következő az ún. villanófényes szőrtelenítés, mely már nagyobb felületre is alkalmazható, akár az egész lábra is. A kezelések számát az határozza meg, hogy milyen minőségű a szőrzetünk, illetve hogy hol akarjuk elvégezni a szőrtelenítést. Szerencsére nincsenek, vagy eddig még nem ismertek fel mellékhatásokat a kezelést illetően, így biztonságosnak mondható, és tartósan eredményesnek, azonban ezt is csak szakember végezheti el.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Leave a Reply