Kezdőlap / Szőrtelenítés / A szőrtelenítés története

A szőrtelenítés története

A szépségápolás és a kozmetika területén a szőrtelenítés elsődleges helyet foglal el – mára gyakran már a férfiak számára is. A nők számára több ezer éve az alapvető ápoltsághoz tartozik a nem kívánt testszőrzet eltávolítása.
A szőrtelenítés kezdetei egészen az ókori Egyiptomig nyúlnak vissza, ahol még olyan anyagokat használtak a nők, melyeket ma el sem tudunk képzelni a kozmetikumok körében. Lássuk be, a mai illatos kencék mellett a szamárzsír, a kecskeepe, a denevér kivonat vagy az égetett mész kevésbé tűnnek vonzó keverékeknek.
Az ókori Rómában már használták a borotvát, a gyantát, a különböző csipeszeket és a szőrtelenítés már ekkor elterjedt volt a férfiak körében is.
A középkorban újabb őrület vette kezdetét a kozmetika ezen területén, a szőrtelenítő kencékbe már macskaürüléket valamint tojáshéjat is kevertek.
A XXI. század számos nagyszerű találmánya mellett kiszélesedett a szőrtelenítési módszerek tárháza. A hagyományos borotvák, gyantacsíkok és krémek mellett jóval hatékonyabb és tartósabb módszerek is kidolgozásra kerültek. A különböző epilátorok egyike mára szinte minden nő fürdőszobájában helyet kap. A szépségszalonok pedig gyakorlatilag valóban végleges lehetőségeket kínálnak a nem kívánt szőrzet eltávolítására.
A lézeres valamint a villanófényes szőrtelenítés korábban elképzelhetetlen hatékonyságot biztosítanak. Azok a hölgyek, akik tartanak a gyantázás vagy az epilálás okozta fájdalomtól, bátran belevághatnak a villanófénnyel végzett szőrtelenítésbe, hiszen minimális fájdalomérzettel jár csupán és az elviselhető enyhe csípő érzésért kárpótol a 6-8 kezelés után kialakult végleges simaság érzése. Ez az eljárás kétségtelenül nem tartozik a legolcsóbb módszerek közé, de a szépségnek – mint tudjuk – megvan a maga, sokszor nem alacsony ára.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Leave a Reply