Kezdőlap / Szőrtelenítés / A szőrtelen férfi

A szőrtelen férfi

A szépészeti beavatkozások legalapvetőbbike a szőrtelenítés, melyet mára a férfiak is előszeretettel vesznek igénybe. A férfi szőrtelenítés történeti gyökerei az ókori Rómáig nyúlnak vissza, hiszen a sima bőr iránti vágy már ekkor sem kizárólag a női nem sajátossága volt.
A trendek folyamatosan változnak e téren is, viszont egyértelműen kijelenthető, hogy számos előnnyel bír a testszőrzet eltávolítása a férfiak számára is. Ha másért nem is, de higiéniai okokból mindenképpen megéri foglalkozni a férfiaknak ezzel a kérdéssel, főleg az izzadásra hajlamosabbaknak. Az izzadságtól a szőrzeten felhalmozódott baktériumok gyorsan kellemetlen szagokat áraszthatnak, főleg nyári időben. Ez pedig lássuk be, ápolatlanság érzetét kelti a környezet számára. Szexuális kultúra és egyéni igények befolyásolhatják a kérdést a férfiak számára az intim területek szőrtelenítésekor. Az viszont tény, hogy új színt vihet a párkapcsolatba és a szexuális életbe, ha a férfi változtatásra adja a fejét ilyen téren.
A fiatalabb korosztály számára jóval magától értetődőbb az intim részek borotválása, mint egy középkorú és talán konzervatívabb úrnak.
Fontos megemlítenünk, hogy gyantázás után ugyanolyan fontos a bőrápolás a férfiak számára is, mint a nőknek. Bár eltérő a bőrstruktúra, de a benőtt szőrszálak és a gyulladt szőrtüszők sok bosszúságot okozhatnak. A bőrtápláló krémek, a szőrtelenítés utáni bőrnyugtató és gyulladásgátló készítmények kifogyhatatlan tárházával találkozhatunk kimondottan férfiak számára is.
Tartós eredmény elérése érdekében az erősebb nem is választhatja a lézeres szőrtelenítés vagy a villanófényes technika előnyeit.
Míg a kérdés régebben kevésbé nyert nyilvánosságot, mára ugyanolyan elfogadott és bizonyos területeken elvárt, mint a nők számára.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Hozzászólás