Kezdőlap / Szőrtelenítés / Az intimszőrtelenítésről mindenkinek

Az intimszőrtelenítésről mindenkinek

A szőrtelenítés mára már egyáltalán nem intim, vagy kellemetlen téma. Olyannyira nem, hogy ma már, a régen a szőrösségüktől macsó férfiak is minden porcikájukat borotválják, de már olyan szinten, hogy egy gyanútlan légy, ha odarepül, lecsúszik az epilált területről.
Eleinte, az volt a divat, hogy a nők kezdték el lábaikat, hónaljukat borotválni, majd az intim régió is karbantartásra került. Közben a férfiak is kedvet kaptak ehhez, így ma már az az evidencia, hogy a legtöbb férfi elvárja, hogy párja teljesen szőrtelen legyen, és ez visszafelé is elvárás lett. Ha a pasi elvárja, tegye meg ő is.
Erre, a természetes kültakarótól való megszabadulási vágyra már számtalan iparág rátette a kezét. Első volt az internet, ahol számtalan tippet oszthatunk meg, hogy mi hogyan csináljuk és mindenki másnak, hogy lesz majd nagyon jó. Ötleteket, tapasztalatot cserélhetnek az internetes blog oldalakra látogatók, és vásárolhatnak számtalan kütyüt, amivel még jobban, még véglegesebben, még simábbra borotválhatják magukat tetőtől talpig. Olvashatunk már álláshirdetést is, amiben a munkára éhes háziasszony saját magát hirdeti, mint intimszőrtelenítő szaktudással rendelkező egyén, aki akár végleges szőrtelenítést is vállal. Olvashatjuk utána, hogy többszöri végleges szőrtelenítésre kedvezmény is van, ami azért vicces, mert ha végleges, akkor elég lenne egyszer is… De ezek a technológiák csak sokkal hosszabb időre szüntetik meg a szőr növekedését, véglegesen semmi esetre sem.
Munkánk során, mely jelen esetben ugye az intim szőrtelenítés, használhatunk rengeteg eszközt. Az első és legkézenfekvőbb, legolcsóbb, bárki számára elérhető fegyver a borotva. Csak borotvahab kell hozzá, és neki is eshetünk. Igényesebbek már villanyborotvát használnak. A nőknél elterjedt a szőrtelenítő krém, melyet oda kensz, ahova akarsz, majd vársz egy kicsit és utána kaparod le egy életlen, erre kialakított műanyag célszerszámmal. Aztán van olyan módszer, ami már kicsivel bonyolultabb (legalábbis nekünk, férfiaknak). Ez az elektrolízises epiláció, mely már hosszabb távra szőrtelenít, hiszen a gyenge áram elégeti a szőrhagymákat is. Továbbá vannak még epiláló készülékek, melyek már nagyon sok fajtában állnak rendelkezésünkre. Ez a technika a tövestől kitépésen alapul. Egy kicsivel fájdalmasabb, mégis közkedvelt szőrtelenítő eljárás a hideg-meleg viaszos gyantázás. Nagyon modern technológia a lézeres szőrtelenítés, mely célzottan a szőrtüszőbe juttat el festékanyagot, és a festékanyagot termelő sejteket pusztítja el. A legmodernebb forma pedig a villanófényes szőrtelenítés, mely az előző lézeres módszerhez nagyon hasonlatos, de itt nem lézer, hanem fény akadályozza meg a szőr elszíneződését a növekedő fázisban. Összességében elmondható, hogy ezeket a szőrtelenítési módszereket jószerével lehet alkalmazni az intim régióra is. Van, aki esztétikai okokból, van, aki higiéniai okokból (lapostetű) és vannak, akik csak a divat miatt szőrtelenítik magukat, de így vagy úgy, egyre többen és többen esnek bele a szőrtelenítés véget nem érő kelepcéjébe.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Hozzászólás