Kezdőlap / Állatok / Gyerekek és a háziállatok

Gyerekek és a háziállatok

Azoknak a gyerekeknek, akiknek otthonában vannak háziállatok, jó esélyük van már korán felelősséget, elkötelezettséget és empátiát tanulni. Megfigyelték, hogy az asztmára és az allergiára is jóval kevésbé hajlamosak, mint azok, akik állatmentes környezetben nevelkednek. A házikedvencek szeretetteljesek, állandó jelenlétük biztonságérzetet jelent a gyerekeknek, és enyhíti szeparációs szorongásukat, ha a szülők nincsenek a közelben. A hiperaktív és az agresszív gyerekeket is megnyugtatják – természetesen mind a háziállatnak, mind a gyermeknek meg kell tanítanunk, hogyan viselkedjenek egymással.
Nem beszélve arról, hogy a gyerekeknek milyen örömet okoz egy kedvenccel játszani, még sokat is tanulhat tőle. Ha például valamit megtanít a kutyának, ő maga is tapasztalja, milyen fontos a kitartás és a szorgalom.
Azok a gyermekek, akiknek tanulási nehézségei vannak, illetve akik autisták, gyakran sokkal könnyebben kommunikálnak a kedvencekkel, mint az emberekkel. Az autista gyerekek a verbális kommunikációnál sokkal jobban értik és használják a testbeszédet. Ha a kedvencükkel megtanulják megértetni magukat, akkor már valószínűleg a szülőkkel és másokkal is könnyebben fog már menni.
A kedvencek segítségével megtanulhatják, hogy hogyan nyugtassák meg magukat és hogyan tegyék magukat túl a stresszen, így a tanulási nehézségeik miatt sem szoronganak annyira.
A játék vagy például egy kutya tanítgatása segíthet abban, hogy a gyermek megtanuljon figyelmesnek és összeszedettnek lenni. A lovaglás nagyon hasznos lehet a sérült gyerekek számára, mert növekszik a sikerélményük és az önértékelésük.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Állategészség védelem: Fertőző bursitis

Kóroktan. A betegség kórokozója birnavírus. A vírus nagyon ellenálló, az alomban egy-négy hónapig fertőzőképes marad, …

Hozzászólás