Gyilkos elmék

Ez a nagysikerült amerikai-kanadai tévésorozat 2005 szeptemberében indult a meghódítani az amerikai közönséget. Majd később az egész világot. Sok bűnügyi sorozattól eltérően nem a bűnesett a főtéma, hanem az elkövetők lélektana. Próbál, magyarázatot adni kiből miért válik sorozatgyilkos.
A sorozat az amerikai FBI viselkedés kutatóin keresztül vezet minket ebbe a sötét világba. A csapat tagjai mindent megtesznek, hogy megtalálják az elkövetőt vagy elkövetőket. A sorozat sikerét bizonyítja, hogy már a 6. évadnál jár a sorozat. A sorozatban lévő ügynökök mindegyike specialista az emberi lélektanban. Képesek az elkövetők viselkedése, cselekedetei alapján megtalálni és elfogni . A csapat székhelye a Virginiai Quantico ahonnan a viselkedés kutatók azonnal indulnak, ha a rendőri szervek kéri a segítségüket.
A csapat vezetője Aaron Hotchner különleges ügynök. Akinek magánélete bánta megszállottságát a bűnözés elleni harcban. Felesége életét vette el egy beteg elme.
Derek Morgan ügynök a küzdősportok ismerője. A gyerekkorában áldozat volt és így elhivatottan üldözi a bűnelkövetőket.
Dr. Spencer Reid a csapat esze ő a legfiatalabb. Magas IQ-val könnyen jön rá összefüggésekre a bűncselekmények során.
Penelope Garcia a csapat számítógép zsenije. Hackerként kezdte és úgy került az FBI-hoz. Színes egyéniség mindig aggódik a csapattagokért.
Jennifer „JJ” Jareau ügynök a kommunikációs tiszt. Ő tartja a kapcsolatot a sajtóval valamint ő intézi a papírmunkát . A 6. évad elején távozik a sorozatból.
Emily Prentiss ügynök a 2. évadtól csatlakozott a viselkedés kutatókhoz. Éles eszű jól beszéli az orosz és a spanyol nyelvet.
David Rossi különleges ügynök az egyik legtapasztaltabb profilozó. Több ebben a témában írott könyve megjelent. A pályáját akkor kezdte mikor a profilozók még egyénileg dolgoztak nem csapatban.
A sorozat 6 évada alatt sok típusú elkövetőt bemutatott. Minden rész legvégén a narrátor egy olyan idézettel zárja a filmet amely illik a filmhez és elgondolkoztatja a nézőt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szellemekkel suttogó

Ez a sorozat a szellemek világába repíti a nézőt. Mindenkit foglalkoztat mi van a halál …

Leave a Reply