Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Gyógyítás keleti módra

Gyógyítás keleti módra

Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás egyik legősibb módszerének számít.
E több ezer éve alkalmazott gyógyítási forma célja a szervezet belső egyensúlyának helyreállítása, mivel a kínaiak látásmódja szerint a betegségek kialakulása szervezetünk belső rendjének hanyatlása.
Ma már hazánkban is nagyon elterjedt ez a gyógyítási forma, számtalan kezelés és orvos közül válogathatunk.
A kezelés megkezdése az orvos konzultációt tart a beteggel, amikor is az általános orvosi vizsgálat után felállít egy diagnózist. Ezután összeállítja a receptúrát, ami az egyedi pontkombináció összeállítását jelenti. Ezután megkezdik a kezelést, amikor is az orvos apró tűket szúr a páciens bőre alá. A tű, amivel az orvos a kezelést végzi, egyszer használatos, steril , rozsdamentes tűvel végzi a fertőzések elkerülése végett. Ez az eljárás nem jár fájdalmakkal, a beteg a kezelés alatt folyamatosan kommunikál az orvossal, mit érez a tűk beszúrása következtében.
Már az első kezelés végeztével érezhető lehet a hatás, ezután megbeszélik a kúra menetét, az orvos megállapítja, hogy előre láthatólag mennyi alkalom szükséges a gyógyuláshoz. Előfordulhat azonban, hogy valaki 3-4 kezelés után sem érez javulást, ilyen esetekben a páciens immunis lehet az akupunktúrás kezelésre.
Első elgondolásra ijesztőnek tűnhet, hogy tűpárnaként fekszünk mozdulatlanul hosszú percekig egy ágyon, ám ha szeretnénk valami újat kipróbálni, nem akarunk antibiotikumokat használni, akkor érdemes felkeresnünk egy akupunktúrával foglalkozó orvost.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply