Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Gyógynövényekkel a kilók ellen

Gyógynövényekkel a kilók ellen

Egy jól megválasztott méregtelenítő kúra fél siker, ugyanis a kilók egy részétől már így is megszabadulhatunk. A fölösleges méreganyagok eltávolítására nagyon hatásosak a gyógynövények, például a csalán, a medvehagyma, a gyermekláncfű.
Talán kevesen tudják, hogy az ember ugyanannyi zsírsejttel hal meg, amennyivel születik. A zsírsejteket egy vízköpeny veszi körül, amely az évek során különböző lipidekkel és mérgező anyagcsere-termékekkel telítődik, növelve fölösleges kilóinkat.
A fogyasztó hatású növényeket két csoportra osztjuk: vízhajtókra és zsírégetőkre. Tartós és biztonságos fogyást csak szervezetünk zsír- és vízháztartásának szabályozásával érhetünk el. Léteznek olyan gyógynövények (pl. máriatövismag), amelyek képesek újraszabályozni a máj ezen irányú funkcióit. A hidegen sajtolt magolajok, amelyek egyszeresen, kétszeresen és többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakat is tartalmaznak (pl. kendermagolaj, sárgabarackmag-olaj), meg tudják kötni a szervezetben felhalmozódott káros zsírsavakat. Ezt követően a kiválasztó szerveken keresztül segítik azok kiürülését.
Méregtelenítő kúrák idején elengedhetetlen a napi 2-3 liter folyadék elfogyasztása. A kiválasztó szervek – tüdő, bőr vese, bélrendszer – fokozott terhelésnek vannak kitéve, ezért különféle növényi hatóanyagokkal (csalán, máriatövis, mezei zsurló, kakukkfű) támogatnunk kell ezek hatékonyabb működését.
A gyógynövényeket kúraszerűen kell alkalmazni, egy kúra minimum 21 napig tartson.
A növényi csírák is nagymértékben segítik a tisztulási folyamatokat, ugyanakkor intenzíven roborálják testünket, lelkünket és szellemünket egyaránt. Ha nincs módunk otthon csíráztatni pl. fekete retket, búzát mustármagot vagy kukoricát, akkor gyógynövényboltokban vehetünk hidegen sajtolt 100 százalékos csíraolajokat, melyek ugyancsak jók erre a célra.
Ha sikerült végigcsinálnunk egy ilyen méregtelenítő kúrát, és a kilók is redukálódtak, igyekezzünk helyes táplálkozással, rendszeres testmozgással normál testsúlyt elérni és megtartani.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás