Kezdőlap / Meditáció / Gyógyulás meditációval

Gyógyulás meditációval

Az elménknek óriási hatalma van testünk felett, mégis sokan csak misztikumnak, varázslatnak tartják mindezt, és az ehhez kapcsolódó pszichikus gyógyítást. Mégis, álljunk itt meg még a legelején egy pillanatra; nem baj-e, hogy az emberek elvesztették hitüket saját elméjük erejében és inkább a méregdrága orvosságokban és gyógyszerekben hisznek, melyeknek ráadásul további megbetegítő mellékhatásaik vannak? A pszichikus gyógyításnak nincsen mellékhatása, mégis sokan nem hisznek benne. Persze senkit nem lehet okolni emiatt, a ma racionális embere inkább a kézzelfogható dolgokban hisz, de azok, akik jártasak a meditációban már tudják, hogy a lélek, az elme ereje sokkal nagyobb is lehet.

A kutatások rávilágítottak, hogy a testünk működésében elménknek is nagy szerepe van. Persze, ha a pszichikus öngyógyítás ennyire egyértelmű és egyszerű, akkor miért van ennyi beteg ember? A válasz már a fentebb is írtakban szerepel, tehát szkeptikusság is közre játszik a dologban, illetve az, hogy az öngyógyítás elsajátítása nagyon nagy erőfeszítéseket és lelki erőt igényel.

Egyértelmű, hogy aki minél gyakorlottabb az öngyógyításban, annak később annál kevesebbet kell majd orvoshoz fordulnia, persze az orvosok nyugdíjazása még a tapasztalt meditáló számára is messze van – és nem is kézenfekvő. Hogyan kezdjük el megtanulni ezt a technikát?

  • első lépésként minden Bétában, azaz éber állapotunkban kezdődik; szeressük magunkat és környezetünket, legyünk magunkkal szemben elnézőek és megbocsátóak.
  • kezdjük el a meditációt, ami már magában is egy gyógyító tevékenység
  • gondolatban fogalmazzuk meg kívánságainkat, használjunk pozitív szavakat, mit szeretnénk elérni, hogyan kezdenénk
  • képzeletbeli képernyő alkalmazásával képzeljük el betegségünket, amiből ki szeretnénk gyógyulni, lássuk és érezzük át a betegséget, de ne időzzünk vele sokat
  • felejtsük el a betegségünket, képzeljük el magunkat, ahogy meggyógyulunk, a folyamatát, érezzük át, milyen gyógyultnak, egészségesnek lenni
  • zárjuk a meditációt a következőkkel: minden nap egyre jobban és jobban vagyok, napról, napra egészségesebb vagyok.

Az öngyógyító meditációból sosem elég, de ha naponta legalább egyszeri alkalommal szánunk rá időt, már azzal is sokat tettünk – különben is, a meditációt sosem lehet túlzásba vinni, szemben egyes tévhitekkel.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A meditáció nem imádság

A meditáló elme csöndes. Ez nem olyan csend, amilyet a gondolkodás elképzel; nem a békés …

Leave a Reply