Kezdőlap / Étel és ital / Főzés / Gyümölcsös saláták

Gyümölcsös saláták

Joghurtos gyümölcs saláta
40 dkg őszibarackot kisebb kockára vágunk, majd a meggyből is ugyanennyit kimagozzunk, tálba tesszük és meglocsoljuk egy citrom levével. 2 pohár joghurtot összekeverünk 4 evőkanál mézzel, 5 dkg mazsolával és 1 tasak vaníliás cukorral. Az elkészített salátaöntetet a gyümölcsre öntjük, és óvatosan összekeverjük. Hűtve tálaljuk.

Banán saláta
50 dkg banánt meghámozunk és felkarikázunk, leöntjük 1 citrom levével és 1 evőkanál vodkával majd 30 percig állni hagyjuk. Mikor az ízek összeértek hozzákeverünk 5 evőkanál eperlekvárt és tetejét megszórjuk durvára vágott mandulával.

Alma-sárgarépa saláta
Lereszelünk 25-25 dkg almát és sárgarépát. Adunk hozzá 2 evőkanál mézzel összekever citromlevet és jól átforgatjuk. 1-2 óráig hűtőbe érleljük.

Gyümölcsös sajtos-sonkás saláta
Egy narancs levét kifacsarjuk és sóval, borssal, mustárral, olajjal elkeverjük. Fogunk még két narancsot, ezeket megtisztítjuk, gerezdjeire szedjük, majd az elkészített salátaöntetbe forgatjuk. Feldarabolunk, 1 zellert, 1 paprikát, 25 dkg edami sajtot kockákra, 10 dkg füstölt sonkát hosszú csíkokra vágunk. 1 banánt lehéjazunk és karikára vágjuk. Az összes salátához valót az öntetbe forgatjuk, és tálon elrendezzük.

Körtés saláta
50 dkg körtét meghámozunk, magházát kivágjuk, majd felkockázzuk. 1 kanál cukorból, 1 tasak vaníliás cukorból és 1 citrom levéből öntetett készítünk, fahéjjal ízesítjük és ráöntjük a körtére. 30 percig pihentetjük. Kb. 20 dkg szőlőt megmosunk, a szőlőszemeket félbevágjuk és belekeverjük a körtébe. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Császárrétes

A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd …

Hozzászólás