Kezdőlap / Otthon és család / Ha eladósorba kerül a lakás

Ha eladósorba kerül a lakás

Megbízható albérlőket találni nem könnyű, ám vevőt találni lakásunkra, házunkra még annál is nehezebb. Milyen trükköket vethetünk be, ha eladásra kerül ingatlanunk? Mivel tehetjük vonzóbbá otthonunkat a potenciális vevőknek? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe az ár meghatározásánál? Íme, néhány ötlet, mely segíthet, hogy hamarabb „családra” találjon áruba bocsátott lakásunk. Mielőtt meghirdetnénk eladó sorba került ingatlanunkat, járjunk utána, mennyiért kelhet el. A hirdetésben nem tudunk leírni minden adatot, ezért célszerű a legfontosabb részleteket – szobák számát, az alapterületet, az ingatlan elhelyezését – kiemelni. Érdemes az árat is megjelölni. Az ár megállapításánál maradjunk a realitás talaján, ne befolyásoljanak az érzelmek. Kalkuláljuk bele az esetleges alkudozás összegét is. Használjuk a bűvös kilenceseket, vagyis a marketingesek által használt, jól bevált trükköt: 20 millió helyett írjunk 19, 9 millió forintot a hirdetésbe. Ilyenkor az érdeklődők hajlamosak „lefelé kerekíteni”, azaz úgy érzékelik, hogy az alacsonyabb ártartományban van a meghirdetett ház.
Családi házak, telkek esetében a későbbi fejlesztési, bővítési lehetőségeteket, a nyugalmat és a biztonságos környéket hangsúlyozzuk. Lakótelepi lakások esetében a fejlett infrastruktúra mellett érveljünk. Ingatlanvásárláskor meghatározó az első benyomás, hiszen már az első másodpercekben eldől, hogy viszonyulnak a vevőjelöltek az ingatlanhoz. Alaposan takarítsunk ki a házban, valamint annak környékén (előtérben, folyosón), s szellőztessünk ki a vendégek érkezése előtt. Mossuk meg az ablakokat és cseréljük ki az izzókat a lámpákban. Fontos, hogy a vevők már az első pillanattól magukénak érezzék a lakást, ezért ne legyenek szem előtt személyes tárgyak, sőt felesleges díszek sem. Az ingatlan legyen letisztult, a nagyobb, vagy kopott bútordarabokat tüntessük el. Végezzünk apróbb javításokat.
Fessük le a falakat – ha lehet semleges, például fehér színnel –, javítsuk meg egyebek közt a csöpögő csapokat Nem érdemes nagyobb munkálatokba, például csempézésbe vagy parkettázásba fogni, mivel nem térülne meg a befektetés.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A sokoldalú kávézacc

Minden háztartásban, ahol rendszeres kávéfogyasztók a családtagok, sok kávézacc kerül a szemétbe. Pedig háztartási szerként …

Leave a Reply