Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Ha késik a kis jövevény…

Ha késik a kis jövevény…

Napjainkban a párok nagy része előre eltervezi, mikorra szeretné, ha megérkezne a baba az életükbe. De mi történik akkor, ha hosszas próbálkozás, hónapok, esetleg évek eltelte után sem kopogtat a gólya?
A gyermekáldás elmaradásának számtalan különböző, szervi és lelki oka lehet. Természetesen elsősorban szakember segítségét kell kérni. A meddőségi központok teljes körű szolgáltatással állnak a párok rendelkezésére. De mi a helyzet akkor, amikor még nem tartjuk túl „vészesnek” a helyzetet, amikor csak egy kicsit vagyunk türelmetlenek?
Az alternatív terápiák széles palettája áll a próbálkozók rendelkezésére. Íme, néhány módszer arra, hogy hogyan segíthetünk be a természetnek:
1. Méregtelenítés, tisztítókúra
Mindenképpen ajánlatos a szervezet általános „nagytakarítását” elvégezni a terhesség előtt. Ez kitisztítja a méreganyagokat, plusz energiát ad, és – nem utolsósorban – még pár kilót is leadhatunk vele. Többféle méregtelenítő étrend-kiegészítő, gyógytea, böjt-módszer létezik. Fontos, hogy a szigorúbb kúrák előtt konzultáljunk orvosunkkal. Azt már említeni sem érdemes, hogy kifejezetten ajánlatos terhesség előtt abbahagyni a dohányzást, az alkohol fogyasztását.
2. Vitaminok szedése
Bizonyított, hogy egyes vitaminok megnövelt bevitele a szervezetbe segítheti a peteérést, a menstruáció rendeződését, és később a magzat megtapadását. Az E, C és B6-B12 vitaminok, valamint a folsav, kalcium mind-mind elengedhetetlenek a kismama és a baba egészségéhez. Szerencsére manapság különböző vitaminkészítmények kaphatóak, melyeket már a tervezett terhesség előtt 1-3 hónappal elkezdhetünk szedni.
3. Testmozgás
Léteznek kifejezetten a teherbeesést elősegítő mozgásformák, melyek rendszeres gyakorlását is elkezdhetjük, ha már nagyon várjuk a babát. Ilyen az Aviva-módszer, mely kifejezetten az alhasi, medence környéki izmokra koncentrál, kihat a belső szervek oxigénellátására és a hormonháztartást is szabályozza. A tornát otthon is végezhetjük, könyv, DVD formájában beszerezhető és elsajátítható.
4. Nyugalom, nyugalom, nyugalom!
Bármilyen módszert, trükköt, segítséget vetünk is be, mindenképpen gátolni fogja a várandósság kialakulását a túl görcsös akarás, a stressz, az idegeskedés. Ne essünk azonnal kétségbe, ha nem lesz pozitív a teszt már az első hónapban. Örömmel, várakozással tekintsünk a terhesség elé, ha idegesebbek, feszültek lennénk, végezzünk jógagyakorlatokat, vagy csak vegyünk egy kellemes fürdőt. Nem kell siettetni semmit, de ha fél év után sem esünk teherbe, mindenképpen keressük meg a nőgyógyászunkat.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segítség a beszédtanuláshoz

A gyerek tőlünk könnyebben tanulja meg a beszédet, mint bárki mástól, azt azonban ne várjuk …

Hozzászólás