Kezdőlap / Homeopátia / Hagyományt megtörő gyógymód

Hagyományt megtörő gyógymód

Az orvos tudománynak sok ága van ezek közé tartozik a homeopathy szó jelentése is.
Magát a fogalmat 1807-ben alkották meg mégis az eredete az ókorba nyúlik vissza és ennyi idő után a 21.-századi emberek életében és az orvostudományban nagy szerepe van.A szó jelentése két görög tagból áll és hasonló szenvedési módot jelent.
Ezen gyógymód gyógynövényekkel , természetes alapanyagokkal próbál meg gyógyítani. Nem hiába vallja az orvos tudomány ,hogy néhány betegséget először próbáljuk meg gyógyszer készítmények alkalmazása nélkül gyógyítani vagy fájdalmat enyhíteni. Tudomásom szerint az orvosok is ezen szerek alapján válasszák ki a több ezer szer közül , hogy melyikre van szükségünk kórképeink vizsgálata után. A keleti világban ez az orvoslás rá világít arra is ,hogy nem elég csak testünket gyógyítani lelkünket is kell. Ez az alternatív gyógymód igen csak megnehezíti a gyógyszergyártó cégek dolgát hiszen ha valami természetes és bárhol megtalálható azért nem kell fizetni.
Nagyon sok előnye van ezek közé tartozik, hogy nem tartalmaz vegyi anyagokat veszélyes szereket és ezért nem terheli meg az amúgy már manapság nehézkesen működő anyagcserénket. Mindezek mellett természetesen vagy ingyen van vagy igen olcsó a beszerzése. Azonnal alkalmazható szerek és általánosan hatékonyak is. Hátrányokkal is jellemezhető hiszen mai napig az orvos tudomány vizsgálatai nem támasztják alá hatásosságát mégis ajánlják. Azért nem tudják alátámasztani mert olyan összetett ,hogy minden ember fájdalmára más és más módom hat. Veszélynek is kitehet de ez nagyon ritka esetben történik meg a nagyobb veszélyt az jelenti, hogy ha nem hat akkor az aki ajánlotta lebeszél minket arról , hogy azért megnézessük magunkat egy orvossal is. Több fajtája van megjelenik tabletta, kenőcs vagy híg állapotban is.
Én 2 gyermekem mellett elsődlegesen a kenőcsöket használom kisgyermekem popsija bár már 3 éves mai napig ilyen szerekkel van kenve és bőrét is óvom ezekkel a az olajokkal. Bátran állíthatom ,hogy hosszútávon megelőzi a bőrkiütéseket, kipirosodásokat és egyéb kisebb fertőzéseket. Én magam a nászutamon kerültem szembe egy gyógynövény kivonat hatásával. Amikor elutaztunk a Balatonra másnap rettenetesen fájt egy fogam és be voltam írva egy masszázsra ahol a masszőr Úr azonnal észrevette mi a problémám és felajánlotta ,hogy segít azon túl ,hogy természetes anyagokkal masszírozott meg egy vatta pamacsra csepegtetett egy ki szegfű olajat amelyet rá kellett helyezzek a fájó pontra nem telt el pár perc és elzsibbasztotta azt ezt meg kellett ismételni másnap háromszor és helyre hozta a problémát. Ezek után azért elmentem fogorvoshoz és kiderült nem a fogam ha nem az ínyem fájt ugyanis megszúrhattam valamivel amelynek a heges nyoma ott volt de a fájdalom és a probléma már nem létezett.
Egy tanácsom lenne azért mindenkinek ez egy nagyszerű, olcsó és természetes gyógymód ,de ne felejtsük el,hogy nem minden bajra jó.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Homeopátia véleményei.

A homeopátia a mai orvostudományi ágazat egyik legjobban feljövő ágazata. A jelentése leegyszerűsítve olyan gyógyszerekkel …

Hozzászólás