Kezdőlap / Testépítés / Motiváció a testépítésben

Motiváció a testépítésben

A testépítés, mint sportág a XVIII. század végén jött létre. A legtöbb sportnak az alapja, mivel minden izmot megmozgat.
Minden sportoló ember fejében megfordul nem egyszer, hogy vajon tényleg érdemes e folytatni a testedzést. Ilyen esetben kell több motiváció, ami életben tartja az egészséges életmódot.
A motiváció csökkenésének okai:
nem látjuk magunkon a fejlődést, megálltunk a fejlődésben, vagy a legrosszabb, a visszafejlődés
a környezet véleménye nagy hatással van a fejlődésünkre, ha nem kapunk biztatást, hanem főleg negatív véleményt, akkor csökken a kitartás

A testépítés nehéz sport, sokan fogyókúra miatt kezdenek el sportolni, aztán ha elérik az eredményt, akkor lecsökkentik az edzések számát. A kitartás nagyon lényeges, az elején sokan feladják, mivel az eredmény nem pár hét után látható, hanem hónapok kemény munkája.

Tippek a sikeres eredményhez:
1. Vezess edzésnaplót, vagy minimum írd fel egy papírra, hogy mennyit edzettél, mennyit ettél, mit értél el aznap, mindent ami említésre való, ami ösztönöz a további munkára. A negatívumokat is bele kell írni, hogy ha kihagytunk edzést, vagy ha nem tudtuk megállni azt a bizonyos nagy doboz csokifagyit.
2. Gondolkozz máshogy. Lusta vagy ma edzeni? Gondolj arra, hogy valakinek egy súlyzóra nincs pénze? Meg akarsz enni 4 tábla csokit? Gondolj arra mennyit ártasz vele a szervezetednek.
3. Versenyszellem. Nevezz be versenyekre, hogy mások is lássák, hogy jó vagy valamiben. Nagyban növeli az önbizalmadat már maga a részvétel is.

Fő a kitartás és a motivációk szem előtt tartása. Minden célt el lehet érni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testépítő versenyek

A testépítés egy esztétikai sport, ebből kifolyólag a versenyeken semmiféle „sporttevékenység” nincs, nem a fizikai …

Leave a Reply