Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Hasadékkal született csecsemők táplálékfelvétele

Hasadékkal született csecsemők táplálékfelvétele

Elegendő táplálékfelvétel:
A legtöbb kisbabának eleinte hozzátáplálásra van szüksége, míg a szájizomzata erősebb nem lesz. Legoptimálisabb, ha a hozzátáplálás szoptatás közben történik, mert így megmaradnak a mellel kapcsolatos élmények. Ragasszon egy különben szondázásra használható csövecskét a mellére és óvatosan spricceljen tejet a kisbaba szájába, miközben szopik. Vannak a hozzátáplálásnak más lehetőségei is. Találják ki együtt, mi az, ami mindkettőjük számára a legmegfelelőbb. Nincs olyan megoldás, mely minden helyzetben egyformán jó, óvatosan kísérletezhet. Hasadékkal született gyerekek anyukái különböző tapasztalatokra tettek szert: vannak gyerekek, akik megtanulnak közvetlenül a mellből táplálkozni, másokat párhuzamosan szoptatnak és hozzátáplálnak. Vannak, akiket kizárólag lefejt anyatejjel táplálnak, mások tápszert kapnak.
Nagyon hasznos a tejtermelést fejéssel a műtét vagy műtétek utánig fenntartani. A hasadék zárása után megvan rá az esély, hogy segédeszköz nélkül is megtanul a kicsi szopni. Mivel azonban minden megváltozott, ezt a lépést is meg kell először tanulnia. Ha nem megy másként, megvan a lehetőség a lassú átszokásra az üvegről az anyamellre.
Az ajak- és szájpadhasadékkal született gyerekek táplálása nagyon sok időt igényel. Minden esetben szerezzen segítséget a háztartási feladatok ellátásához. Nagyon hasznos, ha egy olyan szoptatási szaktanácsadóhoz fordul, akinek ezen a területen már van tapasztalata. Sokat segíthetnek azok az anyukáknak a tapasztalatai, akik ezekben a kérdésekben otthon vannak (pl. internetes fórumok).

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elválási félelem

Egy-két éves gyerekeknél az ún. animisztikus gondolkodásig jut el a gyerek, ami azt mutatja, hogy …

Leave a Reply