Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Hasfájós csecsemő

Hasfájós csecsemő

Amikor sír a baba rendkívül aggódni kezdünk, mert valljuk be, nem tudjuk azonnal, hogy mi is lehet a baj. A csecsemők általában azért sírnak, mert éhesek, szomjasak, tele a pelenkájuk, melegük van, fáznak vagy fáj valamijük. Amikor mindent kiküszöböltünk, akkor azért sírnak, mert egyedül érzik magukat és dajkálni kell őket. De térjünk rá a legrosszabbra, a fájdalomra.
A babák életében a fájdalomra nagyon keserves, hirtelen elkezdődő sírással reagálnak. Ez a sírásfajta amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan el is tud múlni.
A fájdalom okai elsősorban a hasfájás. Szoptatás során a gyermek szervezetébe jut az anyatejjel mindaz, amit az édesanya elfogyaszt. Sokan nem veszik figyelembe, hogy a baba emésztőrendszere még nem olyan fejlett és ellenálló, mint később, pár hónap elteltével lesz. A csecsemők nehezen emésztik meg például az édesanya által elfogyasztott rostos üdítőket, káposztaféléket, borsót, babot, füstölt húsokat stb, mindazokat az ételeket, amelyet mi felnőttek is puffasztónak érezhetünk. Szoptatás alatt érdemes az édesanyának odafigyelni a táplálkozására, mert ezzel csecsemője egészségét védheti és természetesen az éjszakai alvás is visszatérhet életükbe. Ha az édesanya többször eszik keveset és megválogatja az ételeit, nem iszik kávét vagy legalábbis keveset, akkor biztos lehet benne, hogy gyermeke nyugodt, kiegyensúlyozott, ezáltal az édesanya is kipihent és kiegyensúlyozott lesz. Nagyon fontos, hogy ha mindent megtettünk ennek érdekében és csecsemőnk mégis hasfájós tüneteket produkál, ilyenek lehetnek a rendkívül erős sírás, görcsös testtartás, ökölbe szorított kéz, kemény has, akkor ne tétovázzunk, azonnal hívjunk orvost!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segítség a beszédtanuláshoz

A gyerek tőlünk könnyebben tanulja meg a beszédet, mint bárki mástól, azt azonban ne várjuk …

Hozzászólás