Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Hogyan távolítsuk el az olívaolajat a hajunkból?

Hogyan távolítsuk el az olívaolajat a hajunkból?

Az olívaolaj nem csak főzésre vagy salátákhoz ideális. Hajunk ápolásában is segítségünkre lehet: amellett, hogy puhítja és táplálja a hajat, a hajtetvek eltávolításában is hatásos. Az egyetlen probléma, hogy az olívaolaj viszonylag sűrű, így a hajat összetapaszthatja és zsíros kinézetűvé teheti. Néhány módszert érdemes kipróbálnunk, amellyel eltávolíthatjuk hajunkból az egyébként igen jó hatású olajat.
A legfontosabb, hogy mosáskor minél alaposabban öblítsük ki a hajunkat. Samponozzuk be a hajat, öblítsük le, majd vigyünk fel újra sampont, de ezúttal hagyjuk fenn három percig, majd vízzel újra öblítsük le alaposan.
Összekeverhetünk almaecetet vagy más ételecetet langyos vízzel, ezt öntsük hajunkra mosás után, alaposan masszírozzuk be a fejbőrbe, majd bő vízzel ezt is öblítsük ki.
Egy másik módszer, hogy egy kevés szódabikarbónát keverünk össze babasamponnal. A még száraz hajunkra is tehetjük, masszírozzuk be, és alaposan öblítsük le. Ha szükséges, ismételjük meg a műveletet.
Ha van otthon papírtörlőnk, azzal is felitathatjuk a felesleges olívaolajat a hajunkról és fejbőrünkről mosás előtt. Azzal is eredményt érhetünk el, ha kevés kukoricakeményítőt szórunk a hajunkra, majd ezután mossuk meg.
Vannak az olívaolajnál sűrűbb, nehezebb olajok is, mint például a ricinusolaj, ami szintén használatos hajpakolásként, a fenti módszerek ezek eltávolítására is jól használhatóak. Mindenesetre lehet, hogy a felesleges olívaolajtól a szokásos hajmosási módszerünkkel is meg tudunk szabadulni, inkább a zsírosabb hajúaknak lehet szükségük némi segítségre.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Leave a Reply