Kezdőlap / Trendi témák / Hogyan változtassunk szokásainkon?

Hogyan változtassunk szokásainkon?

Az már önmagában jó kezdet, ha felismerjük azt, hogy a kapcsolatunkkal valami nincs rendben. Azonban ez korántsem elég, a fárasztó munka csak ezután következik. Meg kell szabadulni a rutintól, hogy újra felvirágozhasson a kapcsolat. Nagyon fontos, hogy már az elején leszögezzük magunkban, ne csak az elképzelésig jussunk el, a megvalósításig is.
Gondoljuk át, hogy mi az, amit mindig is meg akartunk csinálni a párunkkal, azonban mindig halogattuk. Lehet akár valamilyen extrém sport, tánc, videojáték, lakásfelújítás, a lényeg, hogy iktassuk be a szabadidőnkbe, lehetőleg közösen, és próbáljuk ki. Ha kezdetben nehezen vesszük rá magunkat, keressünk valamit, ami motivál majd. Az sem gond, ha listát készítünk, így legalább folyton tudjuk ellenőrizni magunkat. Legyünk határozottak, és precízek, keressünk olyan elfoglaltságot, amely mindkettőnknek örömet szerez.
Nem kell mindent előre eltervezni. Tény, hogy ha halogatjuk, nehezebben vesszük rá magunkat, így a legjobb, ha spontán ötlet alapján cselekszünk. Például pénteken este megbeszéljük a párunkkal, hogy szombaton elmegyünk oda, amit már régóta tervezgettünk. Látogassunk el oda, ahol először találkoztunk, idézzük fel azokat a pillanatokat, helyszíneket, érzéseket. Keressünk olyan programot, amely megnöveli az adrenalin szintünket. Ha valamely olyan élményt élünk át, ami izgatottá, vagy éppen félénkké tesz, azt automatikusan a párunkhoz fogjuk kötni, és fellángolnak az érzéseink. Fogadjuk meg, hogy a következő naptól kezdve testi közelségbe kerülünk a párunkkal. A lényeg, hogy minél bensőségesebb és minél több alkalom legyen ilyen, hiszen aki gyakrabban teremt testi kapcsolatot a párjával, az jobban is kötődik hozzá.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A téli depresszió

Sok ember a világon úgy él, hogy mikor elérkezik a május és a meleg évszaka …

Leave a Reply