Kezdőlap / Homeopátia / Homeopátiáról általában

Homeopátiáról általában

A homeopátiának megvannak a maga határai. Hiszen például egy vakbélgyulladást operálni kell, egy megvágott sebet összevarrni, az eltört csontot is gipszbe kell tenni. Ezekben az esetekben is a homeopátia rásegíthet a gyógyulási folyamatra, gyorsíthatja a szervezet regenerálódását, de nem tud helyettesítő megoldást biztosítani. Bizony előfordul, hogy antibiotikumokra is szükség lehet! A homeopátia a gyógyulási folyamatokat tudja segíteni, azáltal, hogy aktiválja szervezetünk öngyógyító képességét. A homeopátia egy külön rendszerként működik, mindig az egészet nézi, ha valami tünet van azt nem ellenségként kezeli, ha nem egy jelként, melyet a szervezet küld, s ez alapján lehet a megfelelő szert megtalálni, mely segít a gyógyulásban. Ha hagyományos gyógyítással közelítünk meg egy fejfájást, akkor a fájdalom enyhítése a cél, lehet több embernek fejfájása, mégis ugyan azt a szert kapják rá, ha homeopátiával kezelik, akkor több különböző kérdésre is választ keresnek, melyek társulnak a fájdalomhoz, például izzadás, vagy ingerlékenység, esetleg fáradékonyság. Mert attól függően történik a kezelés, hogy milyen egyéb tünet társul még a fájdalomhoz.
A klinikai homeopátiával kezelik a tüneteket, mint például a nátha, torokgyulladás, gyomorrontás, míg a krónikus betegségek kezelésére a klasszikus homeopátiát alkalmazzák, vagyis megkeresik a beteg alkati szerét, ez már nagyobb szakértelmet igényel, de ily módon tudják gyógyítani az anyagcsere zavarokat, vagy a makacs allergiát, vagy a migrént. Az alkati szer elnevezése azt a gyógyszert jeleni, ami a beteget – vagyis az egyént teljes egészében, az ő testi, lelki és szellemi létében – és nem csak a betegséget igyekszik meggyógyítani. A szervezetben az egyensúlyt hivatott helyreállítani. A szakember ezen esetekben próbálja megérteni, kideríteni, hogy miért pont akkor, pont az a betegség jelentkezett a páciensnél. Természetes alapanyagokból, növényi, állati, ásványi eredetű kiindulási anyagokból speciális eljárással készülnek. A homeopátiás szerek hatását nagyban megnöveli a páciens hite, hisz, ha ő elfogadja, hogy ez segít akkor a pszichés gyógyulás már megindul a szervezetében, s mivel nem egy betegség eredete pszichoszomatikus, így sokkal könnyebb a kezelés.
A széles látókörű homeopata orvosok tisztában vannak vele, hogy ez nem jelent minden esetben megoldást, egyáltalán nem zárkóznak el a hagyományos gyógymódoktól, illetve a sebészeti és egyéb beavatkozásoktól sem, ha a betegük érdeke ezt megkívánja.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Homeopátia véleményei.

A homeopátia a mai orvostudományi ágazat egyik legjobban feljövő ágazata. A jelentése leegyszerűsítve olyan gyógyszerekkel …

Leave a Reply