Kezdőlap / Kanári-szigetek / Ide érdemes eljönni

Ide érdemes eljönni

Szerintem mindenki, más, más idegen tájra vágyik a nyaralásra, én például meglátogatnám a Kanári szigetek mindegyikét a legnagyobbtól ami nem más mint Tenerife, egészen a legkisebbig, ami Isla de los Lobos, amin csak egyetlen egy család él, na ez meg piszkálja az ember fantáziáját, milyen is lehet egy szigeten élni ha senki más nem lakik ott.
Persze nem csak ez a két sziget tartozik a Kanári szigetekhez, ott van még La Palma, La Gomera,
El Hierro, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, válasszuk üdülésre mindegyik van annyira szép és csodálatos hogy eltöltsünk rajta, akár egy egész hetet. Adminisztratív szempontból a Kanári szigetek Spanyolországhoz tartoznak, a szigetek legtöbbje vulkanikus sziget, a legnagyobb pontja a
Pico Del Teide ami 3818 méter, érdekes dolog, hogy amíg a hegycsúcson hó van tél idején jó pár hétig, addig a sziget nyugati részén a partokon a turisták nyugodtan strandolhatnak 25, 28 fokban, élvezhetik amint a forró homok simogatja talpukat, a napozni vágyok pedig a nap melegét.
Tenerife az egyik legszebb sziget, rengeteg a látnivaló ezeken a gyönyörű tájakon, meglepetésből meglepetésbe bukkanunk.
A sziget lakói szívesen várják a turistákat a három napig tartó vallási ünnepre, mikor mindenki tradicionális ruhába öltözik, kicsitől a legnagyobbig és tradíciónak megfelelve, helyi ételeket szolgálnak fel. A leghírhedtebb ünnep a Karnevál, ez el tarthat februártól márciusig, elnyúlik majdnem egy hónapig, rengeteg látványos programmal szórakoztatja a vendégeket, a legzsúfoltabb a hétvégeken. Egyik szigetről a másikra el juthatunk kompon, vagy akár repülővel is, a szigeten pedig lehet autót bérelni, taxival menni előtte nem árt azért megegyezni a sofőrrel mielőtt elindulnánk, buszok is járnak, nagyon sok program szórakoztatja a látogatókat.
Ajánlom látogassanak el Tenerife legszebb parkjába Las Aquilas-ba, ez egy egzotikus park, felfedezni vélik benne Európa egyetlen dzsungelét, ahol rengeteg állatot csodálhatnak meg saját élő környezetében, lehet krokodilokat etetni, majmokkal játszani, minden esetre turisztikai szempontból el viszi a pálmát, aki csak teheti látogasson el a Kanári szigetekre, mert önnek és családjának nagyon sok felejthetetlen, élményben lesz része. Jó utat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Palmitos park

Gran Canaria szigetén nem messze Maspalomastól található a hegyek között ez a kis idillikus állatkert. …

Hozzászólás