Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Sorozatok / Így jártam anyátokkal

Így jártam anyátokkal

A 2005-ben debütált sorozatot nem véletlen emlegették sokan a Jóbarátok utódjaként (a rosszindulatúbbak: az említett sorozat lemásolójaként.) Az alapszituáció valóban hasonló: egy húszas évei vége felé járó new yorki baráti társaság, amelyben szerelmek is szövődnek, tele szituációs komédiával és fergeteges karakterekkel.
Azonban a történet itt kicsit más. A fókuszban ugyanis ott van a jó öreg „Ted Mosby, építész” akinek feleséget akarunk találni. Hiszen az alapszituáció az, hogy Ted meséli el a jövőben gyermekeinek, hogyan is ismerte meg édesanyjukat. A cím – How I met your mother – viszont igen bosszantó: ugyanis az évadok egyre csak telnek, és mi még mindig nem ismerjük az áhított nőt. Megismerjük Ted sok-sok egyéb kapcsolatát, és apró morzsákat kapunk az anya személyével kapcsolatban. De hogy a sorozat ne váljék unalmassá ezen az egy szálon, további négy figura színesíti a történetet. A nagy mackó, Marshall, aki ügyvédként keresi a helyét a munkaerőpiac különböző részein; életét pedig annak szenteli, hogy kedvesét, boldoggá tegye. Itt van tehát Lilly is, a csöpp ám céltudatos óvónő, szerelmük már-már giccses, de azért náluk is vannak hullámvölgyek. Néha szinte érthetetlen, hogy miért, de a csapat tagja Barney is, az öltöny-mániás látszatember, akinél minden éjjel más nő alszik, és igen boldogan éli felszínes életét. Végül Robin, az újságíró-hírolvasó, a független szingli-típus, akinek azért csak el lehet csavarni a fejét. A kis csapat frenetikus története talán attól a legegyedibb, hogy tele van Flashback-ekkel. Sok-sok visszautalás, újabb és újabb múltbéli események, szereplők, sztorik kerülnek elő.
Ez a sorozat abban valóban méltó utódja a Jóbarátoknak, hogy ha az ember egy hosszú nap után, vagy rossz kedvében leül megnézni, felhőtlen humort kap, némely érzelmi szállal, és erre a 25 percre garantáltan elfeledi minden nyűgét-baját.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Castle

Ez egy közepesen jó krimisorozat, amit legfőképpen Castle alakja miatt érdemes nézni, de az is …

Hozzászólás