Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Illóolajok pattanások kezelésére

Illóolajok pattanások kezelésére

Az illóolajok a leghatékonyabb természetes fegyverek közé tartoznak a pattanások elleni harcban. Néhány illóolaj külsőleg használva védelmet ad a pattanást okozó baktériumokkal szemben. Olyan olajok is vannak, amelyek lezárják a pórusokat, így a baktériumok nem tudunk bejutni és kellemetlenséget okozni.
Az illóolajoknak általában antibakteriális tulajdonságaik vannak. Nem mindegyik alkalmas ugyan ilyen célra, mert van, amelyik annyira irritálhatja a bőrt, hogy csak akkora mértékben hígítva lehet használni, amitől már elveszt hatóerejét.
A leghatékonyabb illóolajokból kettő eléggé biztonságos ahhoz, hogy nyugodtan alkalmazhassuk bőrünkön: a levendula és a teafaolaj. A teafaolaj népszerű különféle bőrápolási szerekben, nem szokott allergiás reakciót okozni.
A teafaolaj egy Ausztráliában növő fafajta, a Melaleuca alternifolia leveleiből készül. Ezekkel a leveleket eredetileg a teát helyettesítették, innen az elnevezése is. Pattanás elleni szerként való használata előtt leginkább vágásokat és karcolásokat gyógyítottak vele. Belső használatra nem alkalmas.
A levendulaolaj hasonlóan jó adottságokkal rendelkezik, ami a pattanások kezelését illeti. A levendula közismert nyugtató hatású növény, elég csak az illóolaját belélegezni. Kellemes aromája miatt testápolási termékek kedvelt illatosító anyaga. A levendulaolaj szintén nagyon jó antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, nem okoz bőrirritációt. Hígítva nagyon jó szer pattanások ellen.
Elterjedten használják égési sérülésekre és vágásokra is. Elősegíti a bőr gyors gyógyulását, ideértve a pattanásokat is.
Egy harmadik hatásos szer pattanás ellen az indiai citromfűolaj. Kellemes citrom illata van, a zsíros bőrt hatékonyan ápolja, de nem szárítja ki.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás