Kezdőlap / Szőrtelenítés / IPL a szőrtelen testért

IPL a szőrtelen testért

Az IPL villanófény segítségével történő szőrtelenítés csak néhány éve jelent meg a köztudatban. Ez az eljárás lehetővé teszi a test tartós szőrtelenítését, ezért sokan kitörő örömmel fogadták a megjelenését. Gondoljunk csak bele, nincs több gyantázás, nincs állandó borotválkozás, szőrtüszőgyulladás.
Az IPL (intense pulsed light) jelentése “intenzív pulzáló fény”. Ez az új tecnológia több szempontból is különbözik a már régebb óta használt lézertől. A legfőbb eltérés az, hogy míg a lézer egy bizonyos hullámhosszon bocsátja ki a fényt, addig az IPL különböző hullámhosszok skáláját sorakoztatja fel. A villanófény a szelektív fotothermolízis elvén alapul. A kezelés során a széles spektrumú fény energiája a melanin sejtben hővé alakul, ezzel elpusztítja a szőrtüszőt, lehetetlenné téve a szőrszál újratermelését. A test teljes felületén és minden bőrtípusnál biztonságosan alkalmazható ez a módszer. Minél világosabb a kezelt bőr és minél sötétebb az eltávolítandó szőr, annál hatékonyabb szőrtelenítő hatást érhetünk el. Éppen ezért célszerű minden egyes IPL kezelés előtt legalább 3 hétig kerülni a napozást és a szoláriumozást.
Az eljárást minimum 3 alkalommal célszerű megismételni, ugyanis egy kezeléssel csak a teljes szőrzet 20-30%-át lehetséges eltávolítani.
Az eljárás minimális kellemetlenséggel jár, szinte teljesen fájdalommentes. Kezelés után enyhe bőrpír vagy duzzanat jelentkezhet az adott bőrfelületen, de ez 1-2 napon belül nyomtalanul eltűnik.
Ha az IPL kezelés mellett döntünk, előtte mindenképpen szükséges egy konzultációt tartani az eljárást végző kozmetikussal.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Borotválás kontra tépés

Ma már nem is kérdés, hogy egy vonzó nő külsejéhez hozzátartoznak a sima lábak. Azon …

Hozzászólás