Kezdőlap / Szőrtelenítés / IPL a szőrtelen testért

IPL a szőrtelen testért

Az IPL villanófény segítségével történő szőrtelenítés csak néhány éve jelent meg a köztudatban. Ez az eljárás lehetővé teszi a test tartós szőrtelenítését, ezért sokan kitörő örömmel fogadták a megjelenését. Gondoljunk csak bele, nincs több gyantázás, nincs állandó borotválkozás, szőrtüszőgyulladás.
Az IPL (intense pulsed light) jelentése “intenzív pulzáló fény”. Ez az új tecnológia több szempontból is különbözik a már régebb óta használt lézertől. A legfőbb eltérés az, hogy míg a lézer egy bizonyos hullámhosszon bocsátja ki a fényt, addig az IPL különböző hullámhosszok skáláját sorakoztatja fel. A villanófény a szelektív fotothermolízis elvén alapul. A kezelés során a széles spektrumú fény energiája a melanin sejtben hővé alakul, ezzel elpusztítja a szőrtüszőt, lehetetlenné téve a szőrszál újratermelését. A test teljes felületén és minden bőrtípusnál biztonságosan alkalmazható ez a módszer. Minél világosabb a kezelt bőr és minél sötétebb az eltávolítandó szőr, annál hatékonyabb szőrtelenítő hatást érhetünk el. Éppen ezért célszerű minden egyes IPL kezelés előtt legalább 3 hétig kerülni a napozást és a szoláriumozást.
Az eljárást minimum 3 alkalommal célszerű megismételni, ugyanis egy kezeléssel csak a teljes szőrzet 20-30%-át lehetséges eltávolítani.
Az eljárás minimális kellemetlenséggel jár, szinte teljesen fájdalommentes. Kezelés után enyhe bőrpír vagy duzzanat jelentkezhet az adott bőrfelületen, de ez 1-2 napon belül nyomtalanul eltűnik.
Ha az IPL kezelés mellett döntünk, előtte mindenképpen szükséges egy konzultációt tartani az eljárást végző kozmetikussal.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Hozzászólás