Kezdőlap / Szőrtelenítés / Az ideiglenes szőreltávolítás módszerei

Az ideiglenes szőreltávolítás módszerei

Sok nő (és manapság már egyre több férfi) életét keseríti meg a nem kívánatos szőrszálak jelenléte. Ezek eltávolítására több lehetőség is létezik. Egyik a végleges szőrtelenítés (epilálás), a másik az ideiglenes szőreltávolítás (depilálás).
A depilálásnak számos formája van.
Az egyik a gyors és kényelmes eljárás: a borotválás. Hátránya, hogy a szőrszálakat csak a felületen távolítjuk el és néhány nap múlva újra megjelennek a szálkezdemények. Rendszeres borotválás esetén pedig a szálak egyre erősebbé válhatnak.
Létezik vegyi depiláció is, ennek lényege, hogy a szőrt a szőrtüsző nyílásánál távolítjuk el, feloldva a szőr anyagát, mely után teljesen sima felületet kapunk. Ám a borotváláshoz hasonlóan, néhány nap elteltével újra megjelennek a szálak.
A csipeszeléses depilációt többnyire az arcon (szemöldök, bajusz, áll területen) alkalmazzuk, mivel ez egy lassú eljárás. A szálakat a szőrtüszőből hagymával együtt távolítjuk el, így után-növés 2-3 hét múlva jelentkezik.
A koptatás egy kevéssé használatos módszer. A szőrnövéssel ellentétes irányban dörzsöljük a szálakat pl: horzsakővel. Ez nem túl hatékony eljárás és akár szőrtüszőgyulladást is okozhat.
A gyantázás a legtartósabb depilálási módszer. Kozmetikusnál és otthoni körülmények között is gyorsan és hatékonyan “kaphatunk” teljesen sima bőrfelületet. A szálakat a hagymával együtt távolítjuk el, az után-növés pedig csak 3-4 hét elteltével jelentkezik. Hátránya ennek a módszernek is van, ugyanis a szálak megerősödnek, illetve jelentős a gyantaallergiás egyének száma.
Bármely depilálási módszert választjuk, fontos előtte a bőr megfelelő letisztítása, hogy ezzel is elkerüljük az esetlegesen kialakuló szőrtüszőgyulladást, valamint a szőrtelenítés után feltétlenül gondoskodnunk kell a bőr ápolásáról is, hogy ne csak szőrmentes, hanem igazán szép, hidratált és egészséges testfelülettel büszkélkedhessünk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Hozzászólás