Kezdőlap / Szőrtelenítés / Az ideiglenes szőreltávolítás módszerei

Az ideiglenes szőreltávolítás módszerei

Sok nő (és manapság már egyre több férfi) életét keseríti meg a nem kívánatos szőrszálak jelenléte. Ezek eltávolítására több lehetőség is létezik. Egyik a végleges szőrtelenítés (epilálás), a másik az ideiglenes szőreltávolítás (depilálás).
A depilálásnak számos formája van.
Az egyik a gyors és kényelmes eljárás: a borotválás. Hátránya, hogy a szőrszálakat csak a felületen távolítjuk el és néhány nap múlva újra megjelennek a szálkezdemények. Rendszeres borotválás esetén pedig a szálak egyre erősebbé válhatnak.
Létezik vegyi depiláció is, ennek lényege, hogy a szőrt a szőrtüsző nyílásánál távolítjuk el, feloldva a szőr anyagát, mely után teljesen sima felületet kapunk. Ám a borotváláshoz hasonlóan, néhány nap elteltével újra megjelennek a szálak.
A csipeszeléses depilációt többnyire az arcon (szemöldök, bajusz, áll területen) alkalmazzuk, mivel ez egy lassú eljárás. A szálakat a szőrtüszőből hagymával együtt távolítjuk el, így után-növés 2-3 hét múlva jelentkezik.
A koptatás egy kevéssé használatos módszer. A szőrnövéssel ellentétes irányban dörzsöljük a szálakat pl: horzsakővel. Ez nem túl hatékony eljárás és akár szőrtüszőgyulladást is okozhat.
A gyantázás a legtartósabb depilálási módszer. Kozmetikusnál és otthoni körülmények között is gyorsan és hatékonyan “kaphatunk” teljesen sima bőrfelületet. A szálakat a hagymával együtt távolítjuk el, az után-növés pedig csak 3-4 hét elteltével jelentkezik. Hátránya ennek a módszernek is van, ugyanis a szálak megerősödnek, illetve jelentős a gyantaallergiás egyének száma.
Bármely depilálási módszert választjuk, fontos előtte a bőr megfelelő letisztítása, hogy ezzel is elkerüljük az esetlegesen kialakuló szőrtüszőgyulladást, valamint a szőrtelenítés után feltétlenül gondoskodnunk kell a bőr ápolásáról is, hogy ne csak szőrmentes, hanem igazán szép, hidratált és egészséges testfelülettel büszkélkedhessünk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Borotválás kontra tépés

Ma már nem is kérdés, hogy egy vonzó nő külsejéhez hozzátartoznak a sima lábak. Azon …

Hozzászólás