Kezdőlap / Trendi témák / Ismerjük fel, ha már mindennek vége

Ismerjük fel, ha már mindennek vége

Miért nem szállunk ki időben? Vagy legalább akkor, amikor már tudjuk, hogy csak hamis illúzió az egymáshoz tartozás? Miért hagyjuk, hogy kapcsolatunk mellett tönkremenjünk mi is?
Sok nő ül minden eresztékében recsegő, kibírhatatlanul rossz házasságban – s bár minden nap végigmantrázzák a tényállást, hogy reménytelen a jövő együtt -, mégsem lépnek. Jellemző, hogy romboló párkapcsolatban a nők annyira elgyengülnek, hogy észre sem veszik, mikor és hogyan csúszik ki kezükből saját sorsuk irányítása. A rémálomból az ébredés se rózsaszín: néhányan nem csak érzelmileg, de fizikailag, egészségileg és anyagilag is tönkremennek. Félelmetes, de bolti eladók és diplomás üzletasszonyok ugyanúgy belecsúszhatnak ebbe a helyzetbe.
A pszichológus szerint a bajok egyik része abból származik, hogy sokan nem hajlandók tudomást venni arról, hogy a lángoló szerelem szakasza véget ér. Utána pedig minden kapcsolatban új fejezetet kell nyitni. Aki a kelleténél tovább ringatja álomvilágban magát, hajlamos arra, hogy kizárólag párkapcsolati szinten gondolkodjon a jövőjéről. Márpedig mindenki számára fontos, hogy társától függetlenül, egyénként is fejlődjön. Ez mindenkinek saját felelőssége, senki nem cselekedhet helyettünk! Az önállósodás azoknak megy nehezebben, akik félnek kapcsolatuk, párjuk elvesztésétől. „Inkább ráhagyják társukra a dolgokat, beletörődnek a neki nem tetsző fordulatokba, mintsem kiálljanak a maguk érdekeiért. Köztudott, hogy a férfi azt tesz meg a házasságban, amire lehetőséget kap. Túl engedékeny asszony mellett félreléphet, szeretőt is tarthat. A férfi szabadságának nagy ára van. Ha az otthoni ügyeket csak a nő viszi, szinte piszok rossz. Utólag persze mindent másként lát, a maga szerepét is a végromlásban.
Sajnos a felismerés sokszor csak akkor jön, amikor tarthatatlan a helyzet – az érintett nők többsége egész addig nem hajlandó tudomást venni arról, hogy a házasságával nagy a baj. Rendszerint egy komolyabb egészségügyi probléma vagy a totális anyagi csőd világít rá a valóságra.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A téli depresszió

Sok ember a világon úgy él, hogy mikor elérkezik a május és a meleg évszaka …

Hozzászólás