Kezdőlap / Trendi témák / Tartsuk kézben lelki békénket!

Tartsuk kézben lelki békénket!

A pénz nagy úr, számtalan esetben felülírja az érzelmeket. Bizonyos férfiak szinte eszközként használják párjukat saját jólétük megteremtéséhez. Először csak kisebb összegeket kérnek, vagy a nő kontójára rafinált módon úgy alakítják a történéseket, hogy mindig ők járjanak jól. Aztán, ha működik, egyfajta érzelmi zsarolással sakkban tartva kedvesüket, újabb és újabb tételeket csikarnak ki tőle. A családtagok és barátok talán figyelmeztetik is a feleséget, ám ő konokul kitartva párja mellett, nem hallgat rájuk, inkább családi kapcsolatain lazít. Egyedül, talajvesztetten pedig könnyedén rávehető arra, hogy adja el vagy zálogosítsa ingatlanát, vegyen fel hitelt, vállaljon kezességet, írjon alá bármit. ” Sajnos nem csak a pénztárcánk bánhatja a rossz kapcsolatot, a sok lenyelt sérelem a lelkünkön és egészségünkön is nyomot hagy. „Depresszió vagy más kóros pszichikai állapot, elhízás, hirtelen fogyás, valamilyen szervi megbetegedés jelzésértékű lehet, de nem kellene idáig eljutni – figyelmeztet Faragó Melinda. – A lelki betegség testi tünetté válhat, gyakran azokban a szervekben hagy nyomot, amelyek szimbolikusan kötődnek a baj forrásának lelki tartalmához. Rossz házasság miatt lehet gond a petefészek, a méh vagy a mell körül, de párkapcsolati zavart jeleznek bizonyos páros szervek, például a vese megbetegedései is.
Ha más nem, az orvosi trauma vagy totális anyagi csőd legtöbbször felrázza Csipkerózsika álmukból a nőket. Attól a pillanattói kezdve még azok is hajlandóak felelősen viszonyulni saját sorsukhoz, akiket szeretteik korábban gyakran és kétségbeesve figyelmeztettek – hiába.
„A jó döntéshez persze tisztán kell látni, s ilyenkor nem kínos elfogadni egy bizalmas jó barát vagy egy szakember segítségét.” Ám az adott problémát sem a pszichológus, sem a bizalmas nem fogja megoldani, segíthetnek viszont a tippek:
Ne a másikon akarjunk változtatni, először magunkban tegyünk rendet!
Ne várjuk el társunktól, hogy irreális szabályoknak feleljen meg!
Ne szégyelljük, ha párkapcsolatunk megroggyant!
Fejlesszük magunkat, olvassunk a témába vágó szakkönyveket!
Ne szégyelljünk segítséget kérni, de akit választunk, legyen derűs és pozitív: olyan ember, akiből erőt meríthetünk!

Ezt mindenképpen olvasd el!

A téli depresszió

Sok ember a világon úgy él, hogy mikor elérkezik a május és a meleg évszaka …

Hozzászólás