Kezdőlap / Horvátország turisztikai látnivalók / Isztria – Észak Horvátország

Isztria – Észak Horvátország

Észak Horvátország, azaz Isztria, a magyarok által leglátogatottabb hely. Ebben jelentős szerepet játszik az, hogy közel van hozzánk. Települései közül az egyik leghíresebb Pula. Pulának ugyanúgy, mint Horvátország legtöbb területének, köves, sziklás a tengerpartja. Fő látnivalója az Amfiteátrum, amely a világon a második legnagyobb. Érdemes megtekinteni továbbá a Sergius diadalívet, Régészeti Múzeumot és a Herkules kaput. A második jelentősebb települése Porec. Itt római kori városfalak is állnak még a kapubástyával egyetemben. Ajánlott megnézni még a Neptun-szentélyt, a Római házat és az Euphrasius Bazilikát. Harmadik városként vár minket Rovinj, ahol megtekinthető az Óratorony, Szent-kereszt kapu, Szent Euphémia templom és három Tengeri Városkapu.
Az üdülőknek ellátogathatnak Rijekába, amely az egyik legdrágább üdülőhely az országban. Ha városnézésre is támad kedv, barokk épületeket, mauzóleumot, kikötőt és egy erődöt is megnézhetnek. Szintén üdülőhely a hangzatos nevű Opatija, amely a második legdrágább Rijeka után. A strandolás mellett kellemes séta tehető a Fiume sétányon. Észak Horvátországhoz tartozik még három sziget, amelyek évről évre egyre látogatottabbak. A Krk sziget Horvátország legnagyobb szigete, fő települése Krk. Cres sziget Krk szigetet követi a nagysági sorrendben. Harmadik az általánosan ismert Rab sziget, amelyet a templomok városának is hívnak. Itt megtekinthető a Szent Mária Székesegyház is. A fürdőszezon egészen októberig tart és kellemes időjárást biztosít a turistáknak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lássuk a csodás Horvátországot!

Horvátország közép-európa egyik állama,Magyarország déli szomszédja.A két ország 800 éves közös történelemre tekint vissza,hiszen 1102 …

Leave a Reply