Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Utazási tippek / Izrael – ahol a múlt és a jelen találkozik

Izrael – ahol a múlt és a jelen találkozik

Izrael. Ahány ember, annyiféle dolog fut végig az agytekervényeken Izrael nevének hallatán. Manapság kedvelt üdülőterület, és nemcsak a vallási turizmus miatt mennek oda az emberek. Gyönyörű narancsligetek mindenütt. A 60 évvel ezelőtt mocsaras területeken ma az élet jelei mutatkoznak: erdők, mezők, gyümölcsösök, kertek. De van árnyoldala is ennek az idilli képnek: az országot körülvevő ötvenmilliós arab tenger. Egyiptommal például békét kötött Izrael, azonban több olyan ország van az arab államok közül, amelynek évezredek óta célja Izrael államának, és a zsidó emberek kollektív meggyilkolása. Cikkünkben tehát kis betekintést nyerhetünk a modern Izrael sikereibe, és a sikerhez vezető út kulisszatitkait is megtekinthetjük.
Izrael főváros politikai fővárosa Tel-Aviv-Jaffa, azonban a “zsidó nép örök, oszthatatlan fővárosa a szent város, Jeruzsálem.
Manapság egyre gyakoribb és mondhatni divatos dolog lett az antiszemitizmus, illetve antijudaizmus. Azonban mielőtt bárki azonosulni kezdene ezen eszmerendszerek bármelyikével, gondolkodjon el arról, hogy Magyarország úgynevezett államvallását, a kereszténységet is a zsidóktól kapták a világ népei. Hiszen a Názáreti Jézus Krisztus, a világ megváltója, a zsidókhoz küldetett el, és az Ő időleges elbukásuk miatt tudott egy nem judaista ember kegyelem alá kerülni. A zsidóság szülőföldjén, Izraelben írták a Bibliát, itt ajándékozták meg vele a világot. Tehát Izrael a minőségi változást (pusztaságból Édent varázsolni), illetve azt hogy az izraeli a Közel-Kelet szinte egyetlen zökkenőmentesen működő demokráciája; a saját erejükből és fiaik véréből építették fel. Nem úgy mint a környező arab népek, akiknél rengeteg olyan falu van a mai napig, melyek működése középkor-szerű állapotot idéz. Az Izraeliek eredményei összegezve legfőképp a Mindenható Istenbe vetett hit segítségével jöhetett létre.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Pápua Új-Gínea – egy ország, melybe minden belefér

Földünk második legnagyobb szigetének – ez tudniillik Új-Gínea – keleti felén és Melanézia mintegy 600 …

Hozzászólás