Kezdőlap / Állatok / Rágcsálók / Játék a kis muszogóval

Játék a kis muszogóval

Észrevettük már, hogy nyuszikánk gyakran előszeretettel rágcsálja a lelógó ruhákat, az elérhető, és rendkívül vonzó –viszont ártalmas- dolgokat, mint például a vezetéket, vagy cserepes virágot? Gyakran dobál dolgokat, és kaparja a szőnyeget? Ez mind annak az oka, hogy a nyuszkónk egyszerűen imád játszani!
Sokat segíthetünk a helyzeten, ha neki való játékokat biztosítunk neki. Mellesleg ezzel megelőzhetjük az olyan kellemetlenségeket, mint az elektromos vezeték rágása- ami valljuk be, komolyabb dolgokhoz is vezethet. Néhány mérgező növény is árthat a nyuszkónak, és a szőnyeg sem a legideálisabb étel számára. A nyulak ásási ösztönét könnyedén kielégíthetjük azzal, ha megmutatjuk nekik, hogy mit kaparjanak a takaró, és a szőnyeg helyett. Erre kitűnő javaslat egy doboz, vagy papírzacskó. Ha kreatívabbak vagyunk, készíthetünk neki papíralagutat, vagy házat is. Ez az ő birodalma lesz, és biztos a siker!
Másik probléma, a rágcsálás is ősi eredetű. A nyulak foga folyamatosan nő, ezért az az egészséges, ha koptatja azt. Adjunk neki rágó, és fogkoptató követ, ez több ízben és formában is kapható, és vitaminokat is tartalmaz. Ha nincs kedvünk ilyet vásárolni, szerezzünk be nyírfa, nyárfa, mogyoró, kőris, körte, vagy almafaágat. Ezeket nyugodtan rágcsálhatja, mert egyáltalán nem ártalmas neki.
Ha a nyuszi dobál, azzal azt akarja kifejezni gazdija számára, hogy „ezt nézd, milyen ügyes vagyok”. Adjunk neki különböző alakú, műanyag játékokat, még olyat is lehet ami csörög, vagy valamilyen hangot ad ki. Ez biztos, hogy nagy sikert fog aratni. Egyes nyuszók szeretnek labdázni is, de ez különleges, és igen ritka adottság.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A csincsilla lakása

A csincsillának nagyon nagy a helyigénye, éppen ezért érdemes átgondolni, hogy el tudjuk e normális …

Hozzászólás